ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τι απαγόρευσε σχολείο στις μαθήτριες ως "αντισεισμικό μέτρο" - Πως το σκέφτηκαν άραγε; - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τι απαγόρευσε σχολείο στις μαθήτριες ως "αντισεισμικό μέτρο" - Πως το σκέφτηκαν άραγε;

Μαθήτριες και δασκάλες ενός σχολείου στην...
Ιταλία θα πρέπει να ξεχάσουν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Και αυτό, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, είναι αντισεισμικό μέτρο.

Ενα Γυμνάσιο στην πόλη Αβετσάνο, της επαρχίας Λ'Ακουίλα που είναι ιδιαίτερα σεισμογενής, ανακοίνωσε νέους κανονισμούς, σύμφωνα με τους οποίους δεν θα επιτρέπεται πλέον να φορούν στο σχολείο παπούτσια με τακούνι άνω των 4 εκατοστών. Και αυτό γιατί τα ψηλοτάκουνα θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ταχεία εκκένωση του κτιρίου, σε περίπτωση που «χτυπήσει» ο Εγκέλαδος. Στα απαγορευμένα υποδήματα επίσης μπήκαν οι πλατφόρμες και οι σαγιονάρες, κάτι που αποφάσισε το σχολείο μελετώντας τον αριθμό των τραυματισμών που έχουν καταγραφεί εκεί, εξαιτίας των παπουτσιών.

«Δεν πρόκειται για πουριτανισμό», εξήγησε η επικεφαλής καθηγήτρια, Ανα Αμάντσι, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό «μάθημα» σε μία περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα. Από την άλλη, κάποιοι αντιδρούν θεωρώντας ότι πρόκειται για υπερβολικό μέτρο, ενώ μερικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα που πρέπει να λύσει το σχολείο, αντί να ασχολείται με τα ψηλοτάκουνα, όπως η θέρμανση του κτιρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή έγινε ο καταστροφικός σεισμός του 2009, στοιχίζοντας τη ζωή 309 ανθρώπων και καταστρέφοντας 10.000 κτίρια στην πόλη της Λ' Ακουίλα, αλλά και σε άλλες κοντινές.