ΧΑΜΟΣ μετά την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη - Με πόσους βουλευτές μένει η κυβέρνηση - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΧΑΜΟΣ μετά την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη - Με πόσους βουλευτές μένει η κυβέρνηση

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιώργος Λαζαρίδης...


Ο κ. Λαζαρίδης ήταν εκλεγμένος βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης.


Σημειώνεται ότι ο κ. Λαζαρίδης είχε καταψηφίσει την πρόταση μομφής της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης, ενώ είναι η δεύτερη απώλεια για το κόμμα του Πάνου Καμμένου, μετά και τη διαγραφή από την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. του Δημήτρη Καμμένου.

Πλέον, η κυβερνητική πλειοψηφία μένει με 152 βουλευτές.

ΑΝΕΛ: Να παραδώσει την έδρα ο Λαζαρίδης αλλιώς θα θεωρηθεί αποστάτης
«Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα, η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.
«Τον δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε. Αφού, λοιπόν, δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του, πρέπει και να παραδώσει την έδρα του, η οποία ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Ο ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει
«Ο ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον πρωθυπουργό ενώπιον δύο υπουργών» προσθέτει ο κ. Τοσουνίδης και καταλήγει: «Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα, η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

Τον καλούσαν να παραιτηθεί
Πάντως αξίζει να σημειωθςί, πως την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη είχε ζητήσει με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook η Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που διοργάνωσε τα συλλαλητήρια.


Τζανακόπουλος για Λαζαρίδη: Χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις – Απολύτως σταθερή η κυβερνητική πλειοψηφία
Το πρώτο σχόλιο δια στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη, που αφήνει τη συγκυβέρνηση με 152 βουλευτές.
Την πεποίθησή του ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή», εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη.

«Συνεχίζουμε με απόλυτη ασφάλεια στον δρόμο της οριστικής και αμετάκλητης εξόδου από το μνημόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας ανησυχεί».

«Χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις»
Πάντως σχολιάζοντας την κίνηση του κ. Λαζαρίδη, ο οποίος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής αναφέρθηκε σε απόσπασμα των όσων δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος στην πρόσφατη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup. Επομένως νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του».