Συνελήφθη πρώην βουλευτής που αποκάλυψε το σκάνδαλο διαφθοράς με «πρωταγωνιστή» τον Ερντογάν - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Συνελήφθη πρώην βουλευτής που αποκάλυψε το σκάνδαλο διαφθοράς με «πρωταγωνιστή» τον Ερντογάν

Συνελήφθη πρώην βουλευτής που αποκάλυψε το σκάνδαλο διαφθοράς με «πρωταγωνιστή» τον Î•ÏÎ½Ï„Î¿Î³Î¬Î½Ο Ερέν Ερντέμ, απερχόμενος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, συνελήφθη σήμερα 29 Ιουνίου στην Άγκυρα με την κατηγορία ότι ανήκει σε «τρομοκρατική οργάνωση», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
«Με συνέλαβαν. Δεν ξέρω γιατί. Με συνέλαβε η αστυνομία μπροστά στο σπίτι μου», αναφέρει σε μήνυμα που απέστειλε στο Twitter κατά τη διάρκεια της νύχτας ο Ερντέμ, απερχόμενος βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Σύμφωνα με το Ανατολή, ο βουλευτής κατηγορείται ότι ανήκει σε «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» και οδηγήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη για να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή.

Ο απερχόμενος βουλευτής τελούσε ήδη υπό δίωξη κυρίως για παροχή «βοήθειας σε μια τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να είναι μέλος της» και κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 9,5 ως 22 ετών, συνεχίζει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.



Κατηγορείται ότι δημοσιοποίησε, όταν ήταν επικεφαλής της εφημερίδας Karsi, ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες που διέρρευσαν τον Δεκέμβριο του 2013 στο πλαίσιο σκανδάλου διαφθοράς που είχε στόχο τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν ήταν πρωθυπουργός, και συγγενείς του.

Οι τουρκικές αρχές χαρακτηρίζουν τις διαρροές αυτές «απόπειρα πραξικοπήματος», την οποία αποδίδουν στον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται επίσης ότι ήταν ο εγκέφαλος του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ εδώ και μια 20ετία Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του.

Ο Ερντέμ συνελήφθη κατά τη διάρκεια της νύχτας βάσει εντάλματος που εκδόθηκε από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης το οποίο εγείρει τον κίνδυνο φυγής του κατηγορούμενου.