Αιχμές Μητσοτάκη για την προηγούμενη ηγεσία της Ν.Δ. - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Αιχμές Μητσοτάκη για την προηγούμενη ηγεσία της Ν.Δ.

Μηνύματα προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο επικεφαλής της, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Μόναχο όπου βρίσκεται για τη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). 
Μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο κόμμα του, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία του. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το κόμμα του ως παλιό και κουρασμένο, το οποίο αναγεννήθηκε (προφανώς, υπό τη δική του προεδρία) και τώρα διεκδικεί μια μεγάλη εκλογική νίκη.
Παράλληλα, δεν δίστασε να υπονομεύσει τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, δικαιολογώντας και προτρέποντας τους εταίρους να μη δώσουν δημοσιονομικό χώρο στην ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. Όπως ανέφερε, οι εταίροι έχουν κάθε λόγο να είναι καχύποπτοι να δώσουν δημοσιονομικό χώρο σήμερα, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής ότι μπορεί να γυρίσει τη χώρα στις κακές συνήθειες του παρελθόντος.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνέχισε την πολυμέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης σε κάθε αναφορά του για τα σημαντικά ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε. Πιο συγκεκριμένα: 
Για την προοπτική της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, ανέφερε πως δεν θα μπορέσουμε να βγούμε και αυτό είναι κάτι που συνδέεται και με όσα συμβαίνουν με την Ιταλία αλλά και γιατί -όπως τόνισε- χάσαμε τρία χρόνια και δεν φέραμε τα επιτόκια στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.
Σχετικά με το χρέος, δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα όπως το κάνει πάντα τονίζοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται την καλύτερη δυνατή ρύθμιση χρέους για να βγει αγορές. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η χώρα πληρώνει την αναξιόπιστη -όπως τη χαρακτήρισε- κυβέρνηση, και υπογράμμισε ότι η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή καθώς η πραγματική λύση είναι οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης. Υποστήριξε ότι μια πολιτική αλλαγή θα δώσει στη χώρα μια κυβέρνηση με μεγάλη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα.
Τέλος, ανέφερε ότι στην παρέμβασή του στη συνάντηση της ΚΟ του ΕΛΚ, την Πέμπτη, θα προτείνει λύσεις για το πώς η κεντροδεξιά στην Ευρώπη θα αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό, ενώ σημείωσε πως στην περίπτωση της χώρας μας, οι λαϊκιστές δοκιμάστηκαν στην πράξη.