Στο έλεος της λάσπης η Δ. Αττική μετά τη θεομηνία: Αγανάκτηση κατοίκων - οδηγών - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Στο έλεος της λάσπης η Δ. Αττική μετά τη θεομηνία: Αγανάκτηση κατοίκων - οδηγών

Στο έλεος της λάσπης η Δ. Αττική μετά τη θεομηνία: Αγανάκτηση κατοίκων - οδηγώνΑποκαθίστανται σταδιακά η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο κομμάτι του οδικού δικτύου που διεκόπη λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την δυτική Αττική τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία, σστην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, από τη γέφυρα της Μάνδρας προς την Θήβα, στον κόμβο Μάνδρας - Μαγούλας προς Αθήνα, στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, από το Δαφνί έως τα διυλιστήρια, καθώς και στην Αττική οδό, στην έξοδο προς Μάνδρα.

Ανοιχτή είναι και η οδός Πειραιώς, καθώς αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, που είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα από την Χαμοστέρνας έως την Πέτρου Ράλλη. Η διακοπή της κυκλοφορίας έγινε λόγω της έντονης κακοκαιρίας στην Αττική και κράτησε περίπου μία ώρα.

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα της πυροσβεστικής
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία,της Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,  η πυροσβεστική δέχθηκε σήμερα 160 κλήσεις, που αφορούν σε αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ επιχείρησαν στις περιοχές που παρουσίασαν ανάγκη, 40 οχήματα με 80 πυροσβέστες.
Η αστυνομία επισημαίνει στους οδηγούς ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές.
Όσον αφορά ιδιαίτερα στην πόλη της Μάνδρας, ο κεντρικός δρόμος Κοροπούλη «φούσκωσε» εκ νέου από το ορμητικό ρεύμα που «κατεβαίνει» από το όρος Πατέρα, ανεβάζοντας επικίνδυνα τη στάθμη. Ωστόσο το νερό κυλά και απομακρύνεται χωρίς να εμποδίζεται από οχήματα ή άλλα βαριά αντικείμενα καθώς οι κάτοικοι -πλημμυροπαθείς προ 7μήνου- προνόησαν και τα απομάκρυναν έγκαιρα. Τα φερτά που κατεβαίνουν από το βουνό παρασύρουν τα ελαφρά αντικείμενα όπως και τα υλικά για τα υπό κατασκευή πεζοδρόμια.
 Όλα αυτά συνέβησαν αφού χθες προηγήθηκε μια εφιαλτική νύχτα για τους κάτοικους της περιοχής οι οποίοι είδαν να επαναλαμβάνονται στιγμές όπως εκείνες προ επτά μηνών. Και σε αυτή την περίπτωση το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ των αρμόδιων φορέων για τις καθυστερήσεις στα αναγκαία έργα υποδομής συνεχίζεται και η γραφειοκρατία «πνίγει» τις εργασίες αποκατάστασης.
Η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα λόγω του όγκου του νερού, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ ενδεικτική ήταν η εικόνα στην οδό Κοροπούλη όπου τα νερά παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμα τους.
Πολλοί καταστηματάρχες στη Νέα Πέραμο αλλά και τη Μάνδρα έτρεξαν  να προλάβουν τα χειρότερα, καλώντας μάλιστα την πυροσβεστική.

«Βολές» από ΝΔ - Κλιμάκιο βουλευτών  επισκέφθηκε τη Μάνδρα

Την ίδια ώρα, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στη Μάνδρα Αττικής επιρρίπτοντας ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα, σήμερα το πρωί, κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ επισκέφθηκε τη Μάνδρα.

Η απάντηση της Περιφέρειας

Από την μεριά τους κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής μιλούν για επιλεκτικό καταλογισμό ευθυνών. «Μόνο τους τελευταίους μήνες έχουμε πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα, που σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, π.χ. στη Σαμοθράκη, την Κρήτη, το Βόλο, τη Χαλκιδική και αλλού. Όχι μόνο στη Μάνδρα. Πουθενά ουδείς αναζήτησε ευθύνες στους Περιφερειάρχες Μακεδονίας, Κρήτης, κ.α. Οι ευθύνες αναζητούνται μόνο στην περίπτωση της Αττικής και της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου. Επιλεκτική ντροπή, επιλεκτικός καταλογισμός ευθυνών» ανέφεραν μεταξύ άλλων. newpost.gr