«Μέκκα» της κάνναβης η Αθήνα για τρεις ημέρες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

«Μέκκα» της κάνναβης η Αθήνα για τρεις ημέρες

BALKANNABIS-EXPOΠερισσότεροι από 120 εκθέτες και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα καθώς και επιχειρηματίες του κλάδου θα δώσουν το «παρών»  στην έκθεση BALKANNABIS EXPO 2018
Όλα είναι έτοιμα για την μεγαλύτερη εμπορική έκθεση κάνναβης «BALKANNABIS EXPO 2018» που ξεκινάει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή προσελκύοντας επιχειρηματίες, επιστήμονες, τουρίστες από όλο τον κόσμο αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν την παραγωγή και καλλιέργειά της ως… εργαλείο ανάπτυξης που θα φέρει επενδύσεις 2 δισ. ευρώ.

Τις εργασίες της έκθεσης που γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας θα ανοίξουν, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα ∆ούρου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης που συμμετείχε και στο σποτ της κυβέρνησης για την αποποινικοποίηση της ιατρικής κάνναβης ενώ θα μιλήσουν εκπρόσωποι από το υπουργείο Υγείας και τον Δήμο Αθηναίων. 

Περισσότεροι από 120 εκθέτες και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα καθώς και επιχειρηματίες του κλάδου θα δώσουν το «παρών» για να παρουσιάσουν εφαρμογές, προϊόντα και τεχνολογίες που αναπτύσσονται δυναμικά γύρω από την ιατρική και βιομηχανική χρήση του φυτού. Υγεία, διατροφή, σπόροι, καλλιεργητικός εξοπλισµός, ένδυση, βιομηχανικές και αγροτικές εφαρµογές θα έχουν την τιμητική τους. Επίσης, θα γίνουν συζητήσεις µε 35 κορυφαίους οµιλητές διεθνούς κύρους από 17 διαφορετικές χώρες ενώ θα υπάρχει πλούσιο εικαστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπως: έκθεση µε Πόστερ Κάνναβης από 51 καλλιτέχνες και 26 χώρες, έκθεση µε Σκίτσα Κάνναβης, circo performance από το Circo Cachivache, ζογκλέρ, installations. 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αδειοδοτήσεις, το θεσμικό πλαίσιο, τα δεδομένα της αγοράς και τις προοπτικές ενώ οι επαγγελματίες στο χώρο της υγείας για πρώτη φορά στη χώρα, θα παρακολουθήσουν δύο εξειδικευμένα, επαγγελματικά σεμινάρια για την ιατρική και φαρμακευτική χρήση της κάνναβης, λαμβάνοντας και πιστοποίηση στη θεραπεία μέσω της Κάνναβης.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια για ασθενείς σχετικά με την οικιακή καλλιέργεια για ιατρική χρήση, καθώς και εμπειρίες ασθενών από τα Βαλκάνια που χρησιμοποιούν θεραπευτικά την κάνναβη παρατηρώντας ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινή τους ζωή. Εκτός από τα σεμινάρια, στις 1 και 2 Ιουνίου στην Τεχνόπολη θα πραγματοποιηθούν δύο συνέδρια με 40 κορυφαίους ομιλητές διεθνούς κύρους, ανοιχτά στο κοινό. 

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου (12.00- 21.00, στο αμφιθέατρο Αθήνα 9.84) θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο “Η επιστήμη της ιατρικής Κάνναβης” με την συμμετοχή διακεκριμένων ιατρών ενώ το Σάββατο 2 Ιουνίου (12.00 - 21.00, στο αμφιθέατρο Αθήνα 9.84), το συνέδριο, με τίτλο «Συνάντηση Κορυφής για την Βιομηχανική Κάνναβη» με θέμα την βιομηχανική χρήση το οποίο απευθύνεται σε παραγωγούς και καλλιεργητές. Μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιάσουν Έλληνες και ξένοι διευθυντές εταιρειών αλλά και πανεπιστημιακοί είναι: το νομικό πλαίσιο για την καλλιέργεια της βιομηχανικής Κάνναβης στην Ελλάδα, τα δεδομένα για την αναπτυσσόμενη βιομηχανία της κάνναβης, ο ρόλος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην αξιολόγηση και αξιοποίηση ποικιλιών βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, οι καλλιεργητικές διαδικασίες για την παραγωγή της (βιομηχανικής) κάνναβης στις ελληνικές συνθήκες. 

Στην έκθεση θα υπάρχουν τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα από κάνναβη: σπορέλαια με υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα λιπαρά και αμινοξέα, αλεύρι και πρωτεΐνη χωρίς γλουτένη, έλαια Κανναβιδιόλης (CBD), σπόρια, εγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα από κάνναβη για ένα σύνολο νευρολογικών και ανίατων ασθενειών που έχουν μπει στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας των ευεργετικών τους ιδιοτήτων. Οι παρευρισκόμενοι θα έρθουν σε επαφή με καινοτόμες βιομηχανικές εφαρμογές για την δόμηση, την ένδυση, τη μόνωση, τα βιο-πλαστικά και την ενέργεια που προσφέρει η κάνναβη κατακτώντας το ενδιαφέρον των επιστημόνων, του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η παγκόσμια νόμιμη αγορά της κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025. Στην Ελλάδα οι ασθενείς που θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν κάνναβη για την πάθησή τους υπολογίζονται σε περίπου 200.000, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπολογίζονται σε 15 εκατομμύρια οι ασθενείς που θα μπορούν να λαμβάνουν κάνναβη για ιατρική χρήση, διαμορφώνοντας μια αγορά άνω των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια».