«Βασανίζουν τα γαϊδουράκια»: Βρετανική εφημερίδα κράζει την Σαντορίνη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

«Βασανίζουν τα γαϊδουράκια»: Βρετανική εφημερίδα κράζει την Σαντορίνη

«Βασανίζουν τα γαϊδουράκια»: Βρετανική εφημερίδα κράζει την ΣαντορίνηΣτα γαϊδουράκια της Σαντορίνης αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η οποία κάνει λόγο για το «μικρό βρώμικο μυστικό» του νησιού.

«Με τα κεφάλια σκυμμένα, στη σειρά, τα γαϊδουράκια περιμένουν τους επόμενους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που θα μεταφέρουν από το λιμάνι σε έναν από τους πιο γραφικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο» γράφει η εφημερίδα, αναφερόμενη στη χρήση των γαϊδουριών ως «μεταφορικού μέσου». Μία πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες.
«Κάθε μέρα, τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης θα κάνουν 4 με 5 φορές μπρος και πίσω τη διαδρομή των 520 σκαλοπατιών που οδηγεί στα Φηρά, με τα κάτασπρα σπίτια και τις μπλε στέγες» συνεχίζει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για βαρβαρότητα, καθώς τα γαϊδουράκια μεταφέρονται από τα χωράφια την αυγή για τις εξαντλητικές «βάρδιές» τους, σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου.
«Ορισμένα γαϊδούρια, καταϊδρωμένα, σταματούν για να γλείψουν τους πέτρινους τοίχους που βρίσκονται στη σκιά αναζητώντας λίγη ενυδάτωση, καθώς λίγα τους προσφέρονται καθώς εργάζονται από οκτώ έως δέκα ώρες».
Σύμφωνα με το άρθρο, εργαζόμενοι σε οργανώσεις για τα ζώα επισκέπτονται αυτή την εβδομάδα το ελληνικό νησί για να ζητήσουν καλύτερες συνθήκες για τα ζώα και να εκπαιδεύσουν τους ιδιοκτήτες για τους κινδύνους για την υγεία των ζώων.
Το Donkey Sanctuary ανέλαβε το κόστος για να τοποθετηθούν υφασμάτινα «στέγαστρα» που θα παρέχουν σκιά στα γαϊδουράκια, ωστόσο δεν συντηρήθηκαν σωστά και χάλασαν.
«Δεν έχουν σκιά, όταν περιμένουν τους επόμενους επιβάτες απλώς στέκονται ακριβώς κάτω από τον ήλιο» σχολίασε ο διευθυντής του Safe Haven for Donkeys Tim Wass.
Η οργάνωσή του βρέθηκε στη Σαντορίνη τον περασμένο μήνα. «Τα γαϊδουράκια υποφέρουν από μυοσκελετικά προβλήματα από το βάρος που κουβαλούν και τον αριθμό των σκαλιών που ανεβαίνουν.
Η πλάτη τους τραυματίζεται σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν να μεταφέρουν τίποτα. Είναι υπομονετικά ζώα και συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά ξανά και ξανά μέχρι που μια μέρα πέφτουν νεκρά. Το ότι στέκονται στη σειρά με τα κεφάλια κατεβασμένα δείχνει πως είναι δυστυχισμένα και στρεσαρισμένα».
Πηγή: tilestwra