Βαρυποινίτες που είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια οι δραπέτες στον Πειραιά - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Βαρυποινίτες που είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια οι δραπέτες στον Πειραιά

Ένας από τους δύο δραπέτες είναι Αλβανός εκτελεστής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, το 2011 εκτέλεσε έναν 35χρονο και έσφαξε τον δίχρονο γιο του.

Βαρυποινίτες που είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια είναι οι δύο άνδρες που κατάφεραν να διαφύγουν το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του Πειραιά, κατά την μεταγωγή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού προς τις φυλακές Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δύο δραπέτες είναι Αλβανός εκτελεστής, ο οποίος το 2011 εκτέλεσε στην Καλαμάτα έναν 35χρονο και έσφαξε τον 2,5 ετών γιο του θύματος. Το 2009, στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πρώην σύζυγο της μνηστής του αρχηγού του.

Για τον δεύτερο δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα εγκλήματά του, αλλά θεωρείται επικίνδυνος κακοποιός.

Σε εξέλιξη είναι από το βράδυ μεγάλο ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τον εντοπισμό τους.

Άγνωστο παραμένει ακόμα πώς κατάφεραν να διαφύγουν οι δύο κρατούμενοι, αν και η Αστυνομία έως τώρα εκτιμά πως δεν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο με βοήθεια από συνεργούς τους.

Δεν αποκλείεται ωστόσο το ενδεχόμενο οι δραπέτες να χρησιμοποίησαν κάποιο αντικείμενο ώστε να βγάλουν τις χειροπέδες τους ενώ βρίσκονταν στο φορτηγάκι μεταγωγών.

Ερωτήματα υπάρχουν εν τω μεταξύ για το πόσο καλά προετοιμασμένοι ήταν οι οκτώ αστυνομικοί που συνόδευαν τους κρατούμενους.

Συνολικά κατάφεραν να αποδράσουν τέσσερις από τους 11 κρατούμενους που μεταφέρονταν, αν και δύο εξ αυτών συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα. skai.gr