Η Uber παρουσίασε τα πρώτα ιπτάμενα ταξί που θα κυκλοφορήσουν το 2020 - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Η Uber παρουσίασε τα πρώτα ιπτάμενα ταξί που θα κυκλοφορήσουν το 2020

Η Uber παρουσίασε τα πρώτα ιπτάμενα ταξί που θα κυκλοφορήσουν το 2020Η Uber εντείνει την προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα από τα πρώτα δίκτυα ιπτάμενων ταξί.

Η εταιρία παρουσίασε τα μοντέλα Uber Air design για πρώτη φορά στην Σύνοδο Κορυφής Elevate στο Λος Άντζελες. Τα ιπτάμενα ταξί της εταιρίας απογειώνονται και προσγειώνονται κατακόρυφα.

Στο δίκτυο CBS News παρουσιάστηκε ένα πρωτότυπο μοντέλο κανονικού μεγέθους και μια μινιατούρα. Κάθε όχημα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 4 αναβάτες. Στην αρχή θα υπάρχουν πιλότοι μέχρι να μπορέσουν να γίνουν τελείως αυτόνομα.

Δείτε το βίντεο:


Η Uber σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα ιπτάμενα ταξί το 2020 και τα τελείως αυτόνομα ιπτάμενα ταξί σε 10 χρόνια.
Τα μοντέλα μοιάζουν πολύ με ελικόπτερα και λειτουργούν με μια σειρά από ρότορες.
Τα ιπτάμενα ταξί θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται από οροφές κτιρίων.
Σύμφωνα με τον Έρικ Άλισον, προϊστάμενο αεροπορικών προγραμμάτων, κάθε διαδρομή θα κοστίζει 5.73 δολάρια ανά χιλιόμετρο.
Καθώς θα αυξάνονται οι επιβάτες, η εταιρία σχεδιάζει να κάνει πιο προσιτή την τιμή και να την ρίξει στο 1.84 δολάρια ανά χιλιόμετρο.
«Πιστεύουμε ότι οι πόλεις θα γίνουν κάθετες σε θέματα μεταφορών και θέλουμε να το κάνουμε αυτό πραγματικότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Ντάρα Κοσροβσάχι.
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο με αυτά τα οχήματα, ώστε να μπορούν και οι απλοί άνθρωποι να τα χρησιμοποιούν για μεγάλες αποστάσεις και σε προσιτές τιμές», πρόσθεσε.
Οι επιβάτες θα μπορούν να κλείσουν μια διαδρομή μέσω της εφαρμογής του κινητού, αλλά θα πρέπει να το κάνουν 1 ώρα πριν την διαδρομή.
Σύμφωνα με τον Σταν Σγουάιντεκ, επικεφαλής επιχειρήσεων, το σύστημα έχει σχεδιαστεί ανώδυνο και απολαυστικό για τον επιβάτη.
Πηγή: tilestwra