Τραγωδία: Πέθανε 10χρονος που χτύπησε στο μπάσκετ - Ευθύνες των γιατρών - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Τραγωδία: Πέθανε 10χρονος που χτύπησε στο μπάσκετ - Ευθύνες των γιατρών

Τραγωδία: Πέθανε 10χρονος που χτύπησε στο μπάσκετ - Ευθύνες των γιατρώνΜια ακόμη υπόθεση συγκλονίζει την Κύπρο, και αφορά στον θάνατο ενός 10χρονου παιδιού μετά από τραυματισμό του σε αγώνα μπάσκετ. Η τραγωδία που συνέβη χθες στη Λευκωσία έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών καθώς υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το πώς πέθανε το παιδί. Οι γονείς επιρρίπτουν ευθύνες στους γιατρούς του νοσοκομείου που διακομίστηκε ενώ οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας.
Ο μικρός τραυματίστηκε ενώ έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στο δημοτικό σχολείο. Ειδοποιήθηκε αμέσως η μητέρα του, η οποία τον μετέφερε στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών του γενικού νοσοκομείου Λάρνακας, από όπου πήρε εξιτήριο ύστερα από εξετάσεις.

Ωστόσο, ο μικρός ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι ιατροί, ύστερα από νέες εξετάσεις, έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας. 
Μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο 10χρονος Σταύρος εισήχθη στο χειρουργείο. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε στο μοιραίο. 

Η μητέρα του, Μαρία Ανδρονίκου Γιωργαλλή, η οποία εργάστηκε ως νοσοκόμα στον Καναδά, είπε ότι την πρώτη φορά που πήγε τον γιο της στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας, όταν ρώτησε το γιατρό εάν έπρεπε να του κάνουν αξονική, της απάντησε πως η ακτινογραφία ήταν αρκετή. 

«Δεν καθυστέρησα. Πήγα αμέσως στο Νοσοκομείο», ανέφερε στους δημοσιογράφους η τραγική μητέρα έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου είχε μεταφερθεί το δεκάχρονος.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν παρέλαβε το παιδί της από το σχολείο αυτό έδειχνε μια χαρά, «περπατούσε και μιλούσε», όπως ανέφερε.

Η κα. Γιωργαλλή ανέφερε ότι κατά την άφιξη τους στο νοσοκομείο Λάρνακας χρειάστηκε να περιμένουν κάποια λεπτά προτού τους δει κάποιος γιατρός. Ακολούθως, όπως ανέφερε, το παιδί της εξετάστηκε από γιατρό σημειώνοντας ότι η εξέταση του κράτησε γύρω στα 25 λεπτά περίπου.

Ανέφερε επίσης, ότι υπέδειξε στον γιατρό πως στο κεφάλι του παιδιού υπήρχε αιμάτωμα, αλλ’ αυτός το μόνο που έκανε ήταν να εξετάσει το παιδί στα μάτια και τ’ αυτιά επειδή πονούσε.

«Το παιδί έπρεπε να μείνει εκεί και να το εξετάζουν συνεχώς και όχι να μου το δώσουν μέσα σε είκοσι λεπτά» είπε η μητέρα.
Εφυγε και ξαναγύρισε
Στη συνέχεια, όπως δήλωσε, έφυγαν από το νοσοκομείο και στις 11.43 πήρε τη Διευθύντρια του σχολείου τηλέφωνο για να την ενημερώσει ότι «είναι εντάξει το μωρό». Ωστόσο, είπε, όταν πήγαν σπίτι το παιδί ένοιωθε ζαλάδες και παραπονιόταν για πόνο στο αυτί του και φώναζε «μάμα πονώ».

Τότε, συνέχισε η τραγική μητέρα, με τη βοήθεια μιας φίλη της μετέφεραν ξανά το παιδάκι στο νοσοκομείο Λάρνακας, γύρω στη 1 το μεσημέρι. Ανέφερε επίσης ότι καθοδόν προς το νοσοκομείο, τους τηλεφώνησε για να υπάρχει κάποιος γιατρός στην είσοδο του νοσοκομείου για να παραλάβουν το παιδί της. 

Η μητέρα καταγγέλλει ότι οι γιατροί έκαναν πάνω από μια ώρα για κάνουν αξονικό στο παιδί της και να το διασωληνώσουν παρά το ότι τους είπε ότι «είναι με δευτερόλεπτα που παίζουμε. Ξέρω. Μην αργείτε». Να σημειωθεί ότι η μητέρα είναι νοσηλεύτρια στο επάγγελμα.

Η ίδια υποστηρίζει ότι εάν έκαναν αξονικό στο παιδί κατά την πρώτη επίσκεψη τους στο νοσοκομείο «δεν θα πέθαινε το μωρό μου».

Είπε επίσης ότι κατά τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με το ασθενοφόρο έπαθε το παιδί της έπαθε ανακοπή «τζαι εχάσαμε το μωρό μου».

«Έχασα το γιο μου λόγω του συστήματος και της ακαταλληλότητας των γιατρών. Το παιδί μου έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον τρεις ώρες για να κάνει όλες τις εξετάσεις προτού πάρει εξιτήριο», έλεγε κλαίγοντας.

«Και τώρα δεν έχω γιο αλλά αυτοί (οι γιατροί) έχουν τις κυβερνητικές δουλειές τους», ανέφερε.

Ερευνα για το τραγικό συμβάν διέταξαν απόψε το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Παιδείας. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντικειμενικοί - είπε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης - και εάν υπάρχουν ευθύνες ν’ αποδοθούν.
Για το τραγικό περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης.