Τουρκία: Τρίτο "όχι" στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Τουρκία: Τρίτο "όχι" στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων

Τουρκία: Τρίτο "όχι" στην αποφυλάκιση των δύο ΕλλήνωνΔικαστήριο στην Τουρκία απεφάνθη αρνητικά στο αίτημα για αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Αδριανούπολη.
Νέο δικαστικό "όχι" από την Τουρκία στο αίτημα για αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, ενώπιον του δικαστηρίου, οι δύο στρατιωτικοί επανέλαβαν, ότι πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος κατά λάθος, ισχυρισμός που δεν έγινε δεκτός.

Το αίτημα κατατέθηκε ένα 24ωρο μετά την επίσκεψη που δέχθηκαν οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Υπενθυμίζεται, ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση στο Πεντάγωνο, το Συμβούλιο Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) έλαβε την απόφαση να προτείνει στο Υπουργείο Εξωτερικών οι δύο Έλληνες αξιωματικοί, να μετατεθούν στη διπλωματική αποστολή στην Αγκυρα.

Με τον τρόπο αυτόν, θα αποκτήσουν "μόνιμη κατοικία στην Τουρκία", κάτι που αποτελεί όρο για την Τουρκική Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποφυλακιστούν, μέχρι την διεξαγωγή της δίκης, αφού δεν είχε δεχτεί το ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης ως μόνιμη κατοικία.

Το αίτημα αναμένεται να περάσει άμεσα με τροπολογία στη Βουλή. news247.gr