Συναγερμός στο Αιγαίο: Τουρκικό αεροσκάφος παρενόχλησε ελληνική πυραυλάκατο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Συναγερμός στο Αιγαίο: Τουρκικό αεροσκάφος παρενόχλησε ελληνική πυραυλάκατο

Συναγερμός στο Αιγαίο: Τουρκικό αεροσκάφος παρενόχλησε ελληνική πυραυλάκατοΣε μια νέα πρόκληση απέναντι στη χώρα μας προχώρησε προ ημερών η Τουρκία, με πληροφορίες της ΕΡΤ να αναφέρουν ότι τουρκικό αεροσκάφος CN-235 παρενόχλησε ελληνική πυραυλάκατο.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, το τουρκικό αεροσκάφος προχώρησε σε συνολικά 30 παραβιάσεις και πετώντας κοντά στο πεδίο βολής Άνδρου πέρασε πολλές φορές πάνω από ελληνική πυραυλάκατο αγνοώντας τις συνεχείς κλήσεις για να απομακρυνθεί.

Το τουρκικό κατασκοπευτικό αποχώρησε από το σημείο όταν ολοκλήρωσε την «αποστολή» του -ένα συμβάν που κατά τις ίδιες πληροφορίες σημειώθηκε στις 7 Μαΐου.

Την Τετάρτη, 9 Μάϊου, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει για την διεξαγωγή της άσκησης έρευνας-διάσωσης με την επωνυμία DENIZ ASLANI (σ.σ. Θαλάσσιος Λέων).

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, η άσκηση θα διεξαχθεί στην «τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης» και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου από τις 13 έως τις 15 Μάϊου.

Κατά την Τουρκία, η τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του Αιγαίου.

Οι τουρκικές αρχές έχουν εκδώσει και ΝΑVTEX, με την οποία δεσμεύουν δύο περιοχές στο Αιγαίο.

Πηγή: newsbomb