Sony: "Το PS4 φτάνει στο τέλος του κύκλου ζωής του" - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Sony: "Το PS4 φτάνει στο τέλος του κύκλου ζωής του"

 O John Kodera, διευθύνων σύμβουλος της Sony, δήλωσε σε ένα meeting επενδυτών ότι "Το PS4 φτάχνει στο τέλος του κύκλου ζωής του", δίνοντας έτσι το έναυσμα για πιθανή αποκάλυψη του PS5.
Η Sony δεν σκοπεύει βέβαια να σταματήσει την κυκλοφορία του PS4 άμεσα αλλά θα πρέπει πρώτα να βγει η επόμενη κονσόλα, όπως γίνεται συνήθως. Στο ίδιο meeting ο Kodera δήλωσε στους επενδυτές και αναλυτές ότι "το PS4 έχει ακόμη αρκετά χρόνια ζωής απλά δεν πουλάει πλέον όπως παλιά". Η Sony αναμένει 16 εκατομμύρια πωλήσεις κονσολών μέσα στη χρονιά, ενώ πέρυσι περίμενε γύρω στα 19 εκατομμύρια.
Το PS4 έχει πουλήσει 79 εκατομμύρια μονάδες και θα ξεπεράσει σίγουρα το PS3 των 80 εκατομμυρίων μονάδων. Το PSN έχει 80 εκατομμύρια ενεργά μέλη τον μήνα (σ.σ. κάποιοι έχετε διπλά accounts).
Στόχος τα exclusives
Σύμφωνα με τον John Kodera, στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να αναπτύσσει exclusives. "Δεν αρκεί μόνο να έχουμε νέες σειρές, αλλά και να επεκτείνουμε τις ήδη υπάρχουσες" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το οικονομικό έτος που τελειώνει τον Μάρτιο του 2021, η Sony προβλέπει μία πτώση στις πωλήσεις και υπολογίζει ότι θα συγκεντρώσει 1 δις ευρώ, έναντι 1,5 δις που υπολογίζεται για το τρέχον οικονομικό έτος. Τότε είναι η χρονική στιγμή όπου "οι πωλήσεις του PS4 θα πέσουν εντελώς" σύμφωνα με τον Kodera. Για να δούμε αν μέχρι τότε θα ανακοινωθεί ή θα κυκλοφορήσει το PlayStation 5.
Τέλος, η Sony παραδέχθηκε ότι παρά την άνθιση του PlayStation VR, η ανάπτυξη δεν είναι η επιθυμητή και μαζί με την υπηρεσία streaming των τηλεοράσεων της Sony, αποτελούν τα δύο τμήματα που δεν αποφέρουν τόσο υψηλά κέρδη.
[UPDATE: 23/5/18 - Υποστήριξη μέχρι το 2021] Σύμφωνα με νέα αναφορά της Sony, το PS4 θα υποστηριχθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν αποκλείεται η παραγωγή της κονσόλας να σταματήσει εκείνο το έτος.