Πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα φθάνουν το μεσημέρι στην Αθήνα -Ποιους θα συναντήσουν, το πρόγραμμά τους - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα φθάνουν το μεσημέρι στην Αθήνα -Ποιους θα συναντήσουν, το πρόγραμμά τους

Πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα/ Φωτογραφία: APΣπάζοντας μια παράδοση χρόνων που ήθελε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας να αποφεύγουν να επισκεφθύν την Ελλάδα, πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα φθάνουν σήμερα το μεσημέρι στις 14:50 στην Αθήνα.

Το πριγκιπικό ζεύγος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. 

Το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης του Καρόλου και της Καμίλας στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Κρήτη συγκεκριμένα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πλούσιο τόσο από την άποψη ότι είναι γεμάτο, όσο και για την ποικιλία των επισκέψεων και δραστηριοτήτων του ζεύγους. 

Πέρα από τις επαφές με τους πολιτικούς, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε μουσεία, μνημεία, πλοία, αλλά και κοινωνικές δομές, ενώ η τριήμερη επίσκεψή τους θα κλείσει με τη συμμετοχή τους σε ένα πραγματικό κρητικό γλέντι που θα στηθεί προς τιμήν τους στο χωριό Αρχάνες της Κρήτης. 

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα έχουν σήμερα συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την Πέμπτη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σήμερα θα δοθεί προς τιμήν του επίσημο γεύμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Πριν την έναρξη του γεύματος ο πρίγκιπας Κάρολος θα ξεναγηθεί στον πρώτο όροφο του του Προεδρικού Μεγάρου όπου βρίσκονται τα βασιλικά πορτραίτα. 
Στο γεύμα θα δώσει το παρών η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, 10 υπουργοί, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και φορέων. Παρούσες και οι σύζυγοι των Παυλόπουλου, Τσίπρα, Βούτση και Μητσοτάκη (Σίσσυ Παυλοπούλου, Περιστέρα Μπαζιάνα, Αγγελική Παπάζογλου και Μαρέβα Μητσοτάκη). 

Όσο για την Πέμπτη μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Κάρολος θα επισκεφθεί βρετανικά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, το θωρηκτό Αβέρωφ αλλά και την Τριήρη «Ολυμπιάς» και το συμμαχικό νεκροταφείο, ενώ η σύζυγός του Καμίλα θα επισκεφθεί με την Περιστέρα Μπαζιάνα το Μουσείο Μπενάκη και εν συνεχεία θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα μαθητών με θέμα το παιδικό βιβλίο στη Μονή Καισαριανής, ενώ θα συναντήσει και γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Το μεσημέρι κατά τη δεξίωση που θα δοθεί για το πριγκιπικό ζεύγος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, θά έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και με τα μέλη της πρώην βασιλικής ελληνικής οικογένειας, τους γιους του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου Παύλο και Νικόλαο. 
Κάρολος και Καμίλα την Παρασκευή θα μεταβούν στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθούν την Κνωσσό (ζήτησαν να μην κλείσει για τους τουρίστες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους) και εν συνεχεία μια δομή προσφύγων, μια τοπική μονάδα παραγωγής κρασιού και λίγο πριν αναχωρήσουν για Βρετανία θα συμμετέχουν στο γλέντι που θα στηθεί. 

Το αναλυτική επίσημο πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

14:50 Άφιξη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Α.Β.Υ. της Δούκισσας της Κορνουάλλης στο Δ.Α.Α. «Ελ. Βενιζέλος»

15:20-15:30 Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου  Στρατιώτου
 
15:35-16:10 Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο. Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κα Παυλοπούλου.
 
16:15 Άφιξη στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδοχή από τον κ. Πρωθυπουργό.
16:15-16:35 Συνάντηση με κ. Πρωθυπουργό
16:35 Αναχώρηση από το Μέγαρο Μαξίμου.
 
20:30-22:15 Συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Περιήγηση εκθεμάτων ζωγραφικής.
Υπογραφή βιβλίου επισκεπτών.
 
Επίσημο δείπνο

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

10:10-10:40 Συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ΙΙ στα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Αγίας Φιλοθέης 21)
1:10-11:20 Άφιξη στην Καπνικαρέα. Επίσκεψη στο Ναό.
11:35-12:10 Άφιξη στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου.
Κατάθεση στεφάνου, παρουσία Πρέσβεων χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας και των Δημάρχων Αλίμου και Αθηναίων.
 
12:30-14:50
Άφιξη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας στο λιμάνι του Πειραιά. Διαδοχικές επισκέψεις σε:
 
-HMS “Echo” (Βρετανικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στη Νατοϊκή δύναμη)
 
-HMC “Valiant” (Βρετανικό πλοίο του Λιμενικού)
-Τριήρης «Ολυμπιάς»
Υποδοχή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
 
-Θωρηκτό «Αβέρωφ». Ξενάγηση και συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
 
15:00-15:35 Άφιξη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Μικρολίμανο). Δεξίωση από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας
 
15:45-16:25 Άφιξη στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Παρακολούθηση Διεθνούς Εκπαιδευτικής Διάσκεψης, που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Παρασκευή 11 Μαΐου
12:20 Άφιξη στο Ηράκλειο
12:40-13:30 Άφιξη στην Κνωσσό. Υποδοχή από τη Γ.Γ. του ΥΠΠΟ κα Μ. Βλαζάκη. Ξενάγηση.
13:45-14:15 Συνάντηση της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας με μέλη της Βρετανικής Σχολής στους χώρους της «Βίλλας Αριάδνη»
14:45-15:05 Επίσκεψη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας στην «Αναπτυξιακή Εταιρεία Ηρακλείου» και ενημέρωση για τις δράσεις.
Συνάντηση της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Α.Β.Υ. της Δούκισσας της Κορνουάλλης με κοινότητα προσφύγων (Παλαιό Σχολείο Κοινότητας).
15:15-16:00 Άφιξη της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Α.Β.Υ. της Δούκισσας της Κορνουάλλης στις Αρχάνες (Πλατεία Αγοράς, Πλατεία Εκκλησίας). Παρακολούθηση τοπικών πολιτιστικών εκδηλώσεων
16:20 Αναχώρηση της Α.Β.Υ. του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Α.Β.Υ. της Δούκισσας της Κορνουάλλης από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» με ειδική πτήση. .iefimerida.gr