Νεκρό ένα μυστηριώδες πλάσμα στις ΗΠΑ - Οι ειδικοί δεν έχουν ιδέα τι είναι (pics) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Νεκρό ένα μυστηριώδες πλάσμα στις ΗΠΑ - Οι ειδικοί δεν έχουν ιδέα τι είναι (pics)

Στην περιοχή της Μοντάνα των Η.Π.Α, ένα περιστατικό έχει αναστατώσει τους κατοίκους. Μάλιστα, το συμβάν έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που πια δεν απαοσχολεί μόνο αυτήν την αγροτική περιοχή αλλά ολόκλητη την χώρα και σιγά σιγά… όλον τον πλανήτη: ένας αγρότης πυροβόλησε το μυστηριώδες πλάσμα, όταν αυτό πλησίασε τα ζώα του.

Μέχρι εδώ καλά, όμως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ζώο είναι αυτό, κάτι που κάνεις τους επιστήμονες να περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις του DNA.


Γιατί έχει προκαλέσει τέτοια ταραχή το μυστηριώδες πλάσμα;

Παρότι η κοψιά του είναι αυτή του λύκου, κανένας ειδικός της άγριας φύσης δεν επιβεβαιώνει πώς όντως το ζώο ανήκει σε αυτό το είδος. Οι εμπειρογνώμονες του κράτους τόνισαν ότι ήταν αδύνατο να διαπιστώσουν για τι ακριβώς πρόκειται -για αυτό και θα χρειαστεί ειδικές βιολογικές εξετάσεις μετά την νεκροψία.

Τι είναι αυτό που τους έχει παραξενέψει πιο πολύ; Παρόλο το πολύ μεγάλο του μέγεθος, τα δόντια του καθώς και τα μπροστινά του πόδια είναι πολύ μικρά.

Αφού το εξέτασαν, είπαν ότι έχουν αμφιβολίες για το αν είναι λύκος, καθώς τα δόντια του είναι πολύ μικρά, ενώ τα μπροστινά και τα πισινά του πόδια παρουσιάζουν τεράστια διαφορά. Με το που ανακοινώθηκε αυτό, λοιπόν, ξεκίνησε -όπως ήταν αναμενόμενο- ένας μικρός χαμός από συνωμοσίες στο διαδίκτυο.

Άλλοι έκαναν λόγο για λυκάνθρωπο, άλλη για διασταύρωση ανάμεσα σε αρκούδα γκρίζλι και λύκο και άλλοι μιλούσαν για το δημοφιλές στις Η.Π.Α φανταστικό πλάσμα που ακούει στο όνομα «Μεγαλοπόδαρος».

Τι λένε οι ειδικοί;

«Νεαρό, μη θηλάζων θηλαστικό της οικογένειας των σκύλων, η οποία περιλαμβάνει σκύλους, αλεπούδες, κογιότ και λύκους» αναφέρει στην επίσημη έκθεσή της το Τμήμα Ψαριών, Άγριας Ζωής και Πάρκων της Μοντάνα (FWP) .

«Δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να είναι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA», δήλωσε ο Μπρους Έιτσλι, εκπρόσωπος του τμήματος στην Great Falls Tribune, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εξέταση θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση του ζώου»

«Πολλά πράγματα κέντρισαν την προσοχή μου όταν είδα τις φωτογραφίες. Τα αυτιά είναι πολύ μεγάλα, τα πόδια φαίνονται λίγο κοντά και το τρίχωμα φαίνεται περίεργο» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα o Τάι Σμούκερ, ειδικός στους λύκους του FWP.

Ο επιστήμονας αναφέρθηκε εκτενώς στις θεωρίες συνωμοσίας του διαδικτύου. «Πρώτα απ’ όλα, ανταρόλυκος (dire wolf) ήταν τραγούδι των Greatful Dead το 1971» είπε εν είδει χιούμορ ο Έιτσλι. Και συνέχισε: «Δεύτερον είναι ένα προϊστορικό ζώο, κατά συνέπεια δεν υπάρχει».

Απέχει, επίσης, πολύ από το θρυλικό Τσουπακάμπρα, όπως λένε ορισμένοι ενώ άλλοι αναρωτιούνται αν πρόκειται για «σκυλάνθρωπο«.

Τελικά, άλλοι εκτιμούν ότι είναι υβρίδιο κογιότ και λύκου ή ίσως ένα λυκόσκυλο που εκτράφηκε σε κατάσταση αιχμαλωσίας και μετά απελευθερώθηκε στην άγρια φύση.