ΚΕΡΚΥΡΑ: Παραδίδει τα… όπλα η Υπηρεσία Καθαριότητας-Τέλος στην αποκομιδή - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ: Παραδίδει τα… όπλα η Υπηρεσία Καθαριότητας-Τέλος στην αποκομιδή

Ανακοίνωση εξέδωσε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας στην οποία αναφέρει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς η εναπόθεση και η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών έχει σταματήσει. Μάλιστα στην σχετική αυτή ανακοίνωση δίνει και οδηγίες προς τους πολίτες για το πώς θα διαχειριστούν τα σκουπίδια τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ:

Η εναπόθεση απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, καθώς και η αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών στο Κέντρο Διαλογής Ανακύκλωσης έχει σταματήσει.

Η Yπηρεσία Καθαριότητας δεν δύναται να συνεχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει, παρακαλούμε τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις για τα ακόλουθα :

Να γίνεται προσεκτικός διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μεταλλικές συσκευασίες) από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Να φυλάσσονται στις οικίες/επιχειρήσεις και να απορριφθούν στους μπλε κάδους αφού ξεκινήσει η αποκομιδή και καθαριστούν οι εστίες συσσωρευμένων απορριμμάτων. Έτσι διαφυλάσσουμε την ανακύκλωση, λιγοστεύουμε τον όγκο και  βοηθάμε στην γρήγορη  ομαλοποίηση της κατάστασης.
Οι επιχειρήσεις, επιπλέον, πρέπει να προβαίνουν στη δεματοποίηση των υλικών συσκευασίας και να τα αποθηκεύουν σε δικούς τους χώρους
Η αποθήκευση των υπόλοιπων απορριμμάτων να γίνεται σε ανθεκτικές σακούλες,καλά κλεισμένες. Τα υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα (χαρτιά, γυαλιά, πλαστικά, κονσέρβες) και να φυλάσσονται όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι .
Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μεριμνούν ώστε τα οργανικά υπολείμματα να διαχωρίζονται, να συσκευάζονται και να διατηρούνται σε χώρους δροσερούς κατά προτίμηση κλιματιζόμενους(ψυγεία), όσο το δυνατόν περισσότερο.
Οι γυάλινες συσκευασίες (μπουκάλια, βαζάκια) μπορούν να πετιούνται στους μπλε κώδωνες, γιατί συλλέγονται χωριστά και δεν οδηγούνται στο ΧΥΤΑ ή στο κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Τεμπλονίου, που είναι αποκλεισμένα. Σε περίπτωση που κάποιος κώδωνας είναι γεμάτος, να ενημερώνουν στο τηλ. 8011119999
Όταν ξεκινήσει η αποκομιδή, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση – ενημέρωση σχετικά με την διαχείριση της κατάστασης ανά περιοχή. startmedia.gr