Καρέ καρέ η διάσωση στη θάλασσα -Ακυβέρνητο σκάφος με 19 επιβάτες έπεφτε σε κυματοθραύστη στα Σφακιά [εικόνες] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Καρέ καρέ η διάσωση στη θάλασσα -Ακυβέρνητο σκάφος με 19 επιβάτες έπεφτε σε κυματοθραύστη στα Σφακιά [εικόνες]

Καρέ καρέ η διάσωση στη θάλασσα -Ακυβέρνητο σκάφος με 19 επιβάτες έπεφτε σε κυματοθραύστη στα Σφακιά [εικόνες]Μία πολύ δυσάρεστη εμπειρία έζησαν οι 19 επιβάτες κ το τριμελές πλήρωμα του σκάφους «Νέπτουνε» στα Σφακιά.
Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λουτρό – Σφακιά, υπέστη ρήγμα και έμεινε ακυβέρνητο έξω από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων με τα κύματα να το σπρώχνουν πάνω στα τσιμεντένια μπλόκια.
Ο κυβερνήτης ενός μικρού σκάφος – ταξί και ένας ψαράς ήταν αυτοί που κατέβαλαν γιγάντιες προσπάθειες για να ρίξουν ένα σκοινί προς το πλήρωμα προκειμένου να δεθεί και να απομακρυνθεί από τον κυματοθραύστη. 
Το «Νέπτουνε» ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι, όπου αποβιβάστηκαν οι τυχεροί επιβάτες.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χώρας Σφακίων, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΝΕΠΤΟΥΝΕ'' Ν. Χανίων 178, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 100m από την είσοδο του λιμένα Χώρας Σφακίων, με επιβαίνοντες δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς επιβάτες και τρία (03) μέλη πληρώματος.
Άμεσα ενημερώθηκαν προς παροχή τυχόν συνδρομής τα ελλιμενισμένα Α/Κ ''ΓΕΡΟ ΜΕΡΗΣ'' Ν. Χανίων 205 και Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΤΑΞΙ ΔΑΜΟΛΟ'' Ν. Χανίων 659, καθώς και το παραπλέον Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν. Χανίων 648.
Το ακυβέρνητο πλοίο προσάραξε, ενώ ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΤΑΞΙ ΣΤΑΥΡΟΣ'' Ν. Χανίων 636, το οποίο είχε αρχικά σπεύσει προς παροχή συνδρομής, και κατέπλευσαν στο λιμένα Χώρας Σφακίων, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.
Στη συνέχεια, λόγω εισροής υδάτων και αδυναμίας αντιμετώπισης αυτής με ιδία μέσα, το πλοίο μετακινήθηκε σε αβαθές σημείο στην ανατολική πλευρά του λιμένα Σφακίων, όπου ημιβυθίστηκε.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Μηχανικός του ''ΝΕΠΤΟΥΝΕ''.
iefimerida.gr