Η Google δίνει «ζωή» στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες με ένα κλικ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Η Google δίνει «ζωή» στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες με ένα κλικ

«Ζωή» στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες σας με ένα κλικ δίνει η Google - Κεντρική Εικόνα/VideoΈναν νέο τρόπο για να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη έχει βρει η Google, δίνοντας άλλη διάσταση στις φωτογραφίες των χρηστών της.
Όπως ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I / O, ο κολοσσός της αναζήτησης ανέπτυξε ένα νέο εργαλείο στην εφαρμογή Google Photos, το οποίο χρωματίζει τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι πως όλο αυτό το κάνει με το πάτημα ενός κουμπιού.
Η τεχνητή νοημοσύνη αναλύει την φωτογραφία σας και προσθέτει από μόνη της όποιο χρώμα όπου χρειάζεται. Βέβαια η λειτουργία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη για όλους τους χρήστες αφού βρίσκεται στο στάδιο της περαιτέρω εξέλιξης.
Η Google φέρνει εγκαινιάζει και διάφορα άλλα εργαλεία στην εφαρμογή των φωτογραφιών της που μπορούν να μεταμορφώσουν τις φωτογραφίες σας. Μια από τις νέες τις λειτουργίες σας επιτρέπει να μετατρέπεται αυτόματα το φόντο των φωτογραφιών σε ασπρόμαυρο, αφήνοντας έγχρωμο ένα μόνο αντικείμενο – το οποίο προσδιορίζεται μέσω τεχνητής νοημοσύνης (AI).Το εν λόγω εργαλείο θα κυκλοφορήσει στην εφαρμογή Google Photos μέσα στην εβδομάδα. 
Η εταιρεία εγκαινιάζει επίσης και το εργαλείο ονόματι «Suggested Actions» στο photo app της το οποίο ξεκινάει από την Τρίτη και προσφέρει έξυπνες λειτουργίες επί της οθόνης για τους χρήστες. Οι προτάσεις υποστηρίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη και περιλαμβάνουν επιλογές όπως να μοιραστείτε μια φωτογραφία με έναν φίλο, να φωτίσετε ή να σκουρύνετε μια  ή να αποκρύψετε μια λήψη από την βιβλιοθήκη σας.
Το Google Photos μπορεί επίσης να μετατρέψει τις φωτογραφίες σας αρχείο PDF εύκολα κα γρήγορα μέσα από την εφαρμογή.
Νέα έξυπνα χαρακτηριστικά έχουν προστεθεί και στην δημοφιλή έξυπνη εφαρμογή της Google, Lens, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο περσινό συνέδριο Ι / Ο. Όπως διευκρινίστηκε η Google εργάστηκε σκληρά για να κάνει την Google Lens ακόμα πιο έξυπνο. Στόχος της, σύμφωνα με το Wired, είναι να κάνει το Lens ένα «οπτικό πρόγραμμα περιήγησης για τον κόσμο γύρω σας». Για το σκοπό αυτό, η Google αποφάσισε να φέρει το Lens σε περισσότερα smartphones. Μετά τις πολύ καλές επιδόσεις της εφαρμογής στο Pixel η Lens είναι πλέον διαθέσιμη σε διάφορες φωτογραφικές μηχανές smartphone, μεταξύ άλλων και σε μοντέλα των Sony, Nokia και LG.Οι ενημερώσεις επικεντρώνονται στο να επιτρέπεται στο φακό να «απαντήσει περισσότερες ερωτήσεις για περισσότερα αντικείμενα που βρίσκονται στην φωτογραφία και σε καλύτερο χρόνο», σύμφωνα με την Google. Τέλος, μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Smart Text Selection (έξυπνη επιλογή κειμένου) σας επιτρέπει να επισημάνετε λέξεις σε ένα αντικείμενο του φυσικού κόσμου και η κάμερα να σας εμφανίσει αυτόματα αποτελέσματα αναζήτησης για αυτό.