Folli Follie: Συνεχίζεται το θρίλερ - Χάθηκε μισό δισ. ευρώ σε δύο μέρες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Folli Follie: Συνεχίζεται το θρίλερ - Χάθηκε μισό δισ. ευρώ σε δύο μέρες

Folli Follie: Συνεχίζεται το θρίλερ - Χάθηκε μισό δισ. ευρώ σε δύο μέρεςΠάνω από 500 εκατ. ευρώ της κεφαλαιοποίησης της Folli Follie έχουν γίνει αέρας. Τι λέει η διοίκηση, τι μέτρα πέρνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Απώλειες άνω του 60% καταγράφει μέσα σε δύο μόλις ημέρες η μετοχή της Folli Follie καθώς με την έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας η μετοχή βρέθηκε "κλειδωμένη" στα χαμηλότερα της ημέρας. Οι παραπάνω απώλειες μεταφράζονται σε χαμένη κεφαλαιοποίηση της τάξης του μισού δισ. ευρώ.

Οι ισχυρισμοί της Quintessential Capital Management το πρωί της Παρασκευής οδήγησαν σε μαζική πώληση των μετοχών από τους επενδυτές.
Κουτσολιούτσος: Επίθεση από κερδοσκόπους
Αργά το απόγευμα χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος των Folli Follie με δήμοσια του δήλωση του ανέφερε: “Με μεγάλη αγανάκτηση και θυμό αναφέρομαι στα γεγονότα που έχουν προκύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ως αποτέλεσμα της άδικης επίθεσης που δέχεται το brand FOLLI FOLLIE και κατ’ επέκταση ο Όμιλος FF Group από ομάδα κερδοσκόπων, οι οποίοι βάσει οργανωμένου σχεδίου επέφεραν πλήγμα και ζημία στον όμιλο και στους μετόχους του,αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Με την παρούσα δήλωσή μου, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους μετόχους, τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, τις συνεργαζόμενες τράπεζες και τους εργαζομένους του Ομίλου μας, ότι θα λάβω αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της εμπιστοσύνης προς την εταιρεία που μετρά 35 χρόνια επιτυχημένης πορείας.

Το όραμα μας για τον Όμιλο FF Group θα παραμείνει δυνατό και δεν θα επιτρέψω να κλονιστεί περαιτέρω με τις κερδοσκοπικές προθέσεις μιας ομάδας που έχει ως φιλοσοφία να σορτάρει μετοχές και να επιχειρεί να καταστρέψει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής πολλών χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται, στηρίζουν και εμπιστεύονται τον Όμιλό μας.

Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύομαι 1) να ενημερωθούν πλήρως εντός της αυριανής ημέρας (σ.σ. σήμερα Δευτέρα) σε ήδη προγραμματισμένη συνάντηση οι εποπτικές αρχές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και να τεθούν υπόψη τους όλα τα στοιχεία που διαψεύδουν το περιεχόμενο της επίμαχης έκθεσης, καθώς και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί 2) να ακολουθήσει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και να τεθεί στην διάθεση όλων αναλυτική λίστα των σημείων πώλησης (POS) του brand Folli Follie, από την οποία προκύπτει πόσο αβάσιμοι είναι οι ισχυρισμοί που έγιναν σημαία στην επίμαχη έκθεση της Παρασκευής και 3) από αύριο το πρωί να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.”

Λίγο πριν την συνεδρίαση της Δευτέρας η Folli Follie έστειλε στο Χρηματιστήριο Αθηνών την λίστα με τα σημεία πώλησης των αριθμό των οποίων αμφισβητεί η QCM.

Παίρνει θέση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Έστω και με καθυστέρηση ημερών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέλαβε πρωτοβουλία την στιγμή που κάποιοι επενδυτές έχουν απωλέσει το 60% των κεφαλαίων που έχουν επενδύσει στην Folli Follie.

Με ενημέρωση της λίγο πριν από την έναρξη της συνεδριασης η Επιτροπή Κεφαιλαιαγοράς αναφέρεί ότι με αφορμή την έκθεση, αλλά και τις τρεις ανακοινώσεις με τις οποίες απαντά η FFG και έχοντας ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς εν γένει και την προστασία των συναλλασσόμενων σε αυτήν προχωρά στις ακόλουθες ενέργειες.

1. Θα ζητήσει από την εισηγμένη εταιρεία, να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος.

Ως προς τον ανεξάρτητο έλεγχο θα τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, για τα δε αποτελέσματά του, θα υπάρξει ανακοίνωση στο επενδυτικό κοινό.

2. Έχει ζητήσει από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ως αρμόδιας Αρχής για τον έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, να προβεί σε κατά προτεραιότητα ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG επί των οικονομικών της καταστάσεων, για την οικονομική χρήση 2017.

3. Θα ζητήσει από το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην ως άνω έκθεση, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία.

4. Όπως κατά πάγια πρακτική πράττει σε περιπτώσεις σημαντικής διακύμανσης κινητών αξιών εκδοτών, έχει ήδη ξεκινήσει διερεύνηση των συναλλαγών.

Αντεπίθεση από την QCM
Το θρίλερ και η αντιπαράθεση αναμένεται να συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες και ώρες καθώς η Quintessential Capital Management σκοπεύει να επανέλθει με νέα έκθεση - απάντηση σε όσα αναφέρει η διοίκηση της Folli Follie. news247.gr