Γυναικομαστία σε άντρες εξαιτίας των fast food – Δείτε τι έπαθε ένας 19χρονος! (photos) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Γυναικομαστία σε άντρες εξαιτίας των fast food – Δείτε τι έπαθε ένας 19χρονος! (photos)

Αυτό που έπαθε ένας 19χρονος δεν έχει προηγούμενο. Πριν από μερικά χρόνια, όταν ακόμα ήταν 13 ετών, παρατήρησε ότι ο δεξιός του μαστός είχε αρχίσει να μεγαλώνει ελαφρώς περισσότερο από τον αριστερό. Αυτό που άκουσε από τους γιατρούς λίγα χρόνια αργότερα άφησε εκείνον και την οικογένειά τους… άφωνους.

Βλέπετε, οι γιατροί που τον εξέτασαν (και εν τέλει τον χειρούργησαν) πιστεύουν ότι η γυναικομαστία που ανέπτυξε στον ένα του μαστό οφείλεται (εν μέρει) στα fast food, δηλαδή στα «γρήγορα φαγητά», τα «πρόχειρα γεύματα» που αποτελούσαν σημαντικό μέρος της διατροφής του!



Το... μετά
Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Qianjiang Evening Post, η οποία δημοσίευσε το θέμα και τις συνοδευτικές φωτογραφίες ο 19χρονος ασθενής, Xiao Yang, ζει στο νομό Cangnan της επαρχίας Zhejiang στην Κίνα.

Ο έφηβος παρατήρησε μια σημαντική αύξηση στο δεξιό του μαστό πριν από έξι χρόνια. Αυτός και οι γονείς του επισκέπτονταν πολλά νοσοκομεία, αλλά απέτυχαν να βρουν μια θεραπεία.

Πήγαν στο κεντρικό νοσοκομείο της πόλης Wenzhou και την υπόθεση ανέλαβε ο δρ. Pan Zhongliang.

Έκανε στον Xiao Yang ένα υπερηχογράφημα τύπου B-scan, που έδειξε αύξηση στον μαστικό αδένα του δεξιού μαστού, ο οποίος είχε φτάσει στο μέγεθος «Α» ενός σουτιέν! Ο αριστερός του μαστός εμφανίστηκε κανονικός και δεν έδειξε κανένα σημάδι αύξησης.


Η επέμβαση μαστεκτομής στον 19χρονο
Ο γιατρός και η ομάδα του πραγματοποίησαν μαστεκτομή στον Xiao Yang, ο οποίος βγήκε από το νοσοκομείο πέντε ημέρες αργότερα.

Η ανάπτυξη του μαστού του Xiao Yang πιστεύεται ότι προκλήθηκε από ορμονική ανισορροπία, αλλά δεν είναι πιθανό να αναπτυχθεί ξανά μετά τη χειρουργική επέμβαση, δήλωσε ο δρ. Pan σε στην εφημερίδα. Η κατάσταση ονομάζεται γυναικομαστία, η οποία χαρακτηρίζει άνδρες με ανάπτυξη θηλυκών μαστών.

Ο δρ. Pan είπε ότι το νοσοκομείο δέχεται περισσότερους από 100 εφήβους ασθενείς κάθε χρόνο που πάσχουν από την ίδια πάθηση. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση είναι πιθανό να προκληθεί από την κατανάλωση πολλών fast food και άλλων επεξεργασμένων τροφών, λόγω των χημικών ουσιών που περιέχουν και τα οποία αλλάζουν την ορμονική ισορροπία στον οργανισμό.


Το... πριν
Πηγή: iatropedia