Ατλέτικο Μαδρίτης – Μαρσέιγ το ζευγάρι του τελικού στο Europa League (BINTEO) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μαρσέιγ το ζευγάρι του τελικού στο Europa League (BINTEO)

Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαρσέιγ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa League στις 16 Μαϊου στο «Stade de Lyon» στη Γαλλία.

Η Μαρσέιγ επιστρέφει σε τελικό μετά από 14 χρόνια. Ο συγκλονιστικός αγώνας επί αυστριακού εδάφους βρήκε νικήτρια την Σάλτσμπουργκ με 2-1 στην παράταση (το 90λεπτο τελείωσε με 2-0 υπέρ των γηπεδούχων), αλλά την πρόκριση πανηγύρισε η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά. 

Η Σάλτσμπουργκ «ισοφάρισει» το σκορ του πρώτου αγώνα στο «Βελοντρόμ» με το γκολ του Αμαντού Χαϊνταρα στο 53΄ και το αυτογκόλ του Μπουνα Σαρ στο 65΄.

Το ματς οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, όπου η έμπνευση του Γκαρσία να ρίξει στο ματς τον Ρολάντο στο 101΄ αντί του Σανσόν αποδείχθηκε... προφητική. Στο 116΄ από το κόρνερ του Παγέ ο Πορτογάλος αμυντικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τη Μαρσέιγ στον τελικό.

Σάλτσμπουργκ (Μάρκο Ρόζε): Βάλκε, Λάινερ, Ραμάλιο, Καρ, Ούλμερ (96’ Πόνγκρατσιτς), Σαμασέκου, Χαϊνταρά, Μπερίσα, Σλάγκερ (84’ Μιναμίνο), Νταμπούρ, Γκουλμπράντσεν (69’ Ουάνγκ). Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσιά): Πελέ, Σαρ, Ραμί, Γκουστάβο, Αμαβί, Σανσόν (101’ Ρολάντο), Λόπεζ (66’ Ανγκουισά), Παγέ, Τοβέν, Οκάμπος, Ζερμέν (84’ Ενζιέ). Στον τελικό με άμυνα από... ατσάλι η Ατλέτικο, 1-0 την Άρσεναλ O Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν στην εξέδρα τιμωρημένος, όμως, ήταν σαν να μην έλειψε λεπτό από τον πάγκο του. Οι παίκτες του έπαιξαν και για αυτόν στο «Βάντα Μετροπολιτάνο» και με το 1-0 τερμάτισαν άδοξα την ευρωπαϊκή καριέρα του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Άρσεναλ. Ένα γκολ του Ντιέγκο Κόστα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήταν αρκετό στους «ροχιμπλάνκος» (1-0) που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της Λιόν και θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το τρίτο Europa League στην ιστορία τους.

Οι Ισπανοί πήγαν το παιχνίδι στην δύναμη, εκεί που ήξεραν ότι είναι καλύτεροι από την φινετσάτη Άρσεναλ. Με εξαίρεση μία καλή ευκαιρία που σπατάλησε ο Λακαζέτ ανοίγοντας το κοντρόλ (18’) οι κανονιέρηδες ήταν ακίνδυνοι και όσο περνούσε η ώρα έμοιαζαν όλο και πιο ευάλωτοι πίσω. Τα δύο σουτ από Κόκε (37’) και Γκριεζμάν (38’) ήταν οι προειδοποιητικές βολές, όμως το γκολ μύριζε ότι ερχόταν. Μία υπέροχη μπαλιά του Γκριεζμάν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου βρήκε τον Ντιέγκο Κόστα σε θέση βολής κι αυτός δεν συγχώρεσε (45’, 1-0), στέλνοντας στα ουράνια τους οπαδούς της Άρσεναλ. Στην επανάληψη, η Άρσεναλ ήταν πολύ πιο ζωηρή, όμως ο Ντιέγκο Γκοντίν και η παρέα του ύψωσαν ένα τείχος μπροστά από την εστία του Όμπλακ. Ο Ράμσεϊ (53’) και ο Τσάκα (63’) είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες για τους Άγγλους, ο Μχιταριάν που έδωσε λίγη φρεσκάδα τους μιμήθηκε (72’) και με τον γνωστό ηρωικό τρόπο, η Ατλέτικο Μαδρίτης άντεξε ως το φινάλε, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό. Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Πάρτεϊ (90+3' Σάβιτς), ΧΜ Χιμένες, Γκοντίν, Λούκας Ερνάντεθ, Γκάμπι, Σαούλ, Βιτόλο (74' Κορέα), Κόκε, Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα (83' Τόρες). Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί (12' Τσέιμπερς), Μονρεάλ, Τζάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ (68' Μχιταριάν), Γουέλμπεκ, Μεσούτ Εζίλ, Λακαζέτ. ΦΩΤΟ: uefa.com