Επιστρέφουν οι θεσμοί -88 προαπαιτούμενα σε εκκρεμότητα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Επιστρέφουν οι θεσμοί -88 προαπαιτούμενα σε εκκρεμότητα

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος/Φωτογραφία: EurokinissiΑγώνας ταχύτητας αρχίζει από σήμερα για τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει το κλείσιμο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο έως το Σάββατο, την ώρα που οι ρυθμοί υλοποίησης των 88 προαπαιτούμενων στο πλαίσιο της δ’ αξιολόγησης προχωρούν εξαιρετικά αργά.

Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών πιάνουν από σήμερα δουλεία ενώ από μεθαύριο Τετάρτη αρχίζουν οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων θα βρεθούν ζητήματα, όπως οι αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών αλλά και εργασιακά θέματα ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν τα μείζονος σημασίας ενεργειακά ζητήματα, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, η χρηματοδότηση του λογαριασμού υποστήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ.

Με δεδομένα τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, θεσμοί και ελληνική διαπραγματευτική ομάδα έχουν ήδη μπει εδώ και ημέρες στη διαδικασία σύνταξης ενός προσχεδίου της τεχνικής συμφωνίας (compliance report) και επί αυτού έχουν καταγραφεί τα σημεία διαφωνίας των δύο πλευρών.

Από την πρώτη ημέρα, τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών θα ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων και θα αντλήσουν τα στοχεία  που θα χρειαστεί το κουαρτέτο για την διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση, που θα ξεκινήσει την Τετάρτη.

Σε αυτό το διάστημα  πρέπει να υπάρξει τεχνική συμφωνία και στα τελευταία προαπαιτούμενων, ώστε οι θεσμοί να εισηγηθούν την επικύρωση της, την άλλη Πέμπτη 24η Μαΐου, στο Eurogroup. .iefimerida.gr