«Πρώην» του γεν. εισαγγελέα της Νέας Υόρκης: Με φώναζε «μελαμψή σκλάβα» και με χτύπαγε για να τον λέω «αφέντη» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

«Πρώην» του γεν. εισαγγελέα της Νέας Υόρκης: Με φώναζε «μελαμψή σκλάβα» και με χτύπαγε για να τον λέω «αφέντη»


Σάλο έχει προκαλέσει η παραίτηση του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, μετά τις καταγγελίες τεσσάρων «πρώην» του για κακοποίηση, απειλές και ψυχολογική βία
Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ μετά την παραίτηση του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνάιντερμαν, ο οποίος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποχωρεί από τη θέση του, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελιών εις βάρος του για κακοποίηση, επιθέσεις και απειλές από τέσσερις «πρώην» του.

Το άρθρο που δημοσίευσε το περιοδικό New Yorker «καίει» τον πρώην γενικό εισαγγελέα ο οποίος ανήκει στις τάξεις των δημοκρατικών και μάλιστα δήλωνε ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος #MeToo. Σε αυτό τέσσερις γυναίκες εξιστορουν την εφιαλτική εμπειρία τους στο πλευρό του Σνάιντερμαν, ο οποίος φέρεται να τους ασκούσε έντονη ψυχολογική αλλά και σωματική βία το διάστημα που είχαν σχέση.

Όπως καταγγέλλει στο περιοδικό η Τάνια Σελβαράτναμ, ακτιβίστρια με σπουδές στο Χάρβαρντ η οποία είχε δεσμό με τον Σνάιντερμαν από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι το φθινόπωρο του 2017, ο πρώην γενικός εισαγγελέας την αποκαλούσε συχνά «μελαμψή σκλάβα» του, επειδή είναι από τη Σρι Λάνκα και την χτύπαγε επανειλημμένα στην κρεβατοκάμαρα μέχρι να τον πει «αφέντη».

Μια σχέση που ξεκίνησε σαν παραμύθι αλλά κατέληξε εφιάλτης

«Η σχέση μας ξεκίνησε σαν παραμύθι και κατέληξε εφιάλτης» είπε η Σελβαράτναμ στο New Yorker, εξηγώντας πώς ο πρώην της άρχισε να την κακοποιεί ολοένα και περισσότερο στις προσωπικές τους στιγμές, πιέζοντάς την συνεχώς να κάνουν τρίο.


«Ήθελε να τον φωνάζω "αφέντη" και μερικές φορές δεν σταματούσε να με χτυπά μέχρι να το κάνω. Εκείνος με αποκαλούσε "μελαμψή σκλάβα" του και απαιτούσε να επαναλαμβάνω ότι του άνηκα. Τα χαστούκια ξεκίνησαν όταν αρχίσαμε να ερχόμαστε πιο κοντά. Στην αρχή με δοκίμαζε. Μετά τα χτυπήματα έγιναν δυνατότερα. Δεν ήταν συναινετικό. Δεν ήταν σεξουαλικό παιχνίδι ρόλων. Ήταν κακοποίηση, μια συμπεριφορά που σε υποτιμούσε και σε απειλούσε», αναφέρει η γυναίκα.

Με την αύξηση της βίας ήρθε και η αύξηση της επιθυμίας του Σνάιντερμαν για σεξουαλικούς πειραματισμούς. Είχε ενθουσιαστεί με την ιδέα να κάνουν τρίο και είχε απειλήσει την κοπέλα του ότι, αν δεν του έβρισκε μια υποψήφια, θα την χτυπούσε ακόμα πιο άσχημα. Εκείνη αρνιόταν επίμονα, με αποτέλεσμα η κακοποίηση να κλιμακωθεί. Εκτός από τα χτυπήματα, ο γενικός εισαγγελέας άρχισε να την φτύνει στο πρόσωπο και να την στραγγαλίζει, κατά τις ερωτικές τους επαφές. «Σχεδόν ποτέ δεν κάναμε σεξ χωρίς να με χτυπά», καταγγέλλει η ακτιβίστρια.Ακόμη ένα δείγμα της αρρωστημένης συμπεριφοράς του είναι ότι ανάγκαζε την γυναίκα να πίνει, παραγγέλνοντάς της συνεχώς ουίσκι και απειλώντας την ότι θα την έδερνε αν δεν άδειαζε το ποτήρι της.

Τελικά η Σελβαράτναμ αποφάσισε να εγκαταλείψει τον εραστή της παρά τις απειλές του, με τη βοήθεια μιας φίλης της.

Οι άλλες καταγγελίες και η απάντηση του πρώην γενικού εισαγγελέα

Η καλλονή από τη Σρι Λάνκα είναι η μία από τις δύο γυναίκες που μίλησαν επώνυμα στο περιοδικό. Τσο η Σελβαράτναμ όσο και η Μισέλ Μάνινγκ Μπάρις αποφάσισαν να μιλήσουν ανοιχτά για την εμπειρία τους, ώστε να προστατευθούν και άλλες γυναίκες από τον 63χρονο άνδρα που, με τρόπο τελείως υποκριτικό, είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του Χάρβεϊ Γουάινστιν μέσω του αξιώματός του.

Η Μισελ Μάνινγκ Μπάρις είχε σχέση με τον Σνάιντερμαν τη διετία 2013-2015. Η κακοποίηση που δέχτηκε από τον γενικό εισαγγελέα κατά τη διάρκεια του δεσμού τους έχει πολλές ομοιότητες με εκείνη που υπέστη η Σελβαράτναμ. Η κακοποίηση, η ψυχολογική βία, οι απειλές, και οι πιέσεις αποτελούσαν καθημερινότητα για τη γυναίκα όσο καιρό έμεινε στο πλευρό του χειριστικού αυτού ανθρώπου.

Η Μισέλ Μπάνινγκ ΧάριςΣε παρόμοιο κλίμα είναι και οι μαρτυρίες των άλλων δύο γυναικών, που δεν θέλησαν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους.

Και οι τέσσερις καταγγέλουσες δήλωσαν στον New Yorker ότι τουλάχιστον μία φορά χρειάστηκε να δουν γιατρό έπειτα από την κακοποίηση που είχαν δεχτεί στο κρεβάτι από τον Σνάιντερμαν. Ωστόσο ο ίδιος επιμένει, σε δήλωσή του στην εφημερίδα, ότι όλα αυτά τα... παιχνίδια ήταν συναινετικά.

«Στο πλαίσιο της ιδιωτικότητας των προσωπικών μου σχέσεων, έχω επιδοθεί σε παιχνίδια ρόλων και άλλου είδους συναινετικές σεξουαλικές δραστηριότητες. Δεν έχω επιτεθεί σε κανέναν. Δεν έχω εξαναγκάσει ποτέ κάποια γυναίκα σε μη συναινετικό σεξ. Πρόκειτια για ένα όριο που δεν θα ξεπερνούσα ποτέ», δήλωσε ο πρώην γενικός γραμματέας στο περιοδικό.

Η παραίτηση που προκάλεσε σάλο


Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, ο Άντριου Κουόμο, απαίτησε την παραίτηση του Σνάιντερμαν εντός ωρών από την ανάρτηση του άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού.

«Τις τελευταίες ώρες, σοβαρές κατηγορίες, τις οποίες αμφισβητώ σθεναρά, διατυπώθηκαν σε βάρος μου», ανέφερε ο Σνάιντερμαν σε ανακοίνωσή του. «Μολονότι αυτές οι καταγγελίες δεν σχετίζονται με την επαγγελματική μου συμπεριφορά ή τις δραστηριότητες της υπηρεσίας μου, θα με εμποδίσουν πρακτικά να ηγηθώ του έργου της υπηρεσίας μου σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο. Κατά συνέπεια παραιτούμαι από το αξίωμα μου από το τέλος της εργάσιμης ημέρας της (Τρίτης) 8ης Μαΐου 2018», πρόσθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανήκει στις τάξεις των δημοκρατικών και δήλωνε ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος #MeToo.