Νόμιζε ότι βρήκε ένα αρχαίο κειμήλιο μεγάλης αξίας. Μόλις όμως έμαθε τι πραγματικά ήταν, του σηκώθηκε η τρίχα! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Νόμιζε ότι βρήκε ένα αρχαίο κειμήλιο μεγάλης αξίας. Μόλις όμως έμαθε τι πραγματικά ήταν, του σηκώθηκε η τρίχα!

Οι αράχνες θεωρούνται συχνά ως τρομακτικά αρθρόποδα και ενώ πολλοί με κάθε ευκαιρία θέλουν να τις λιώσουν, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι άκακες. Αποτελούν σημαντικό μέρος του ζωικού βασιλείου, αλλά έχουν μια τρομακτική εμφάνιση.

Ωστόσο, όσοι μπορούν να παραβλέπουν την εξωτερική τους εμφάνιση, μπορούν να θαυμάσουν τις ικανότητές και την ομορφιά τους.
Μια αράχνη που πρόσφατα βρήκε ένας Κινέζος αγρότης αποτελεί ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η συγκεκριμένη αράχνη είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς αποτελεί για το είδος της έχει γίνει ελάχιστη μελέτη. Ο Li Wenhua φωτογράφισε τη συγκεκριμένη αράχνη και έκτοτε έγινε viral.
Όταν βρήκε την πρώτη φορά την αράχνη, το μοναδικό της σχήμα τον έκανε να πιστέψει ότι ήταν κάποιου είδους σφραγίδα. Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι είναι μια αράχνη, την έφερε να την δουν και οι γείτονές του. Δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν, καθώς ήταν κάτι πρωτόγνωρο.
Αυτή η αράχνη είναι γνωστή ως η κινεζική αράχνη κλεψύδρα και όταν ο Zhao Li, επικεφαλής του Μουσείου Εντόμων της Δυτικής Κίνας την εξέτασε πιο προσεκτικά, το επιβεβαίωσε. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέχνης αράχνη καταγράφεται στη Κίνα και αυτό το είδος έχει αναφερθεί μόλις 6 φορές από την αρχή του αιώνα.
Ως αποτέλεσμα της έλλειψής τους, αυτές οι αράχνες θεωρούνται ότι έχουν μεγάλη αξία όσον αφορά την επιστημονική έρευνα. Τα πρώτα στοιχεία της αράχνης μπορούν να αναφέρονται το 2 π.Χ.
Ο αγρότης αποφάσισε να αφήσει την αράχνη να ζήσει. Ενώ αυτή η αράχνη μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες, εξακολουθεί να έχει τις ίδιες ικανότητες, όπως να υφαίνει ιστό. Αυτή είναι μια εκπληκτική στιγμή για τους επιστημονικούς παρατηρητές.