Λήμνος: «Παγωμένη σφαίρα» έπεσε σε χωράφι - «Θα με σκότωνε αν με πετύχαινε» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Λήμνος: «Παγωμένη σφαίρα» έπεσε σε χωράφι - «Θα με σκότωνε αν με πετύχαινε»

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στα μάτια αγρότη από τη Λήμνο, την ώρα που εκτελούσε εργασίες, όταν από τον ουρανό έπεσε στη γη μια μεγάλη "παγωμένη σφαίρα" με μεγάλη ταχύτητα.

Το περιστατικό συνέβη μια ημέρα μετά την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε τη Θεσσαλονίκη και όπως εξομολογείται στον FM 100 ο κ. Γιάννης «Θα μπορούσε να με έχει σκοτώσει, αν με πετύχαινε».

Ο ίδιος «κορφολογούσε» το αμπέλι του όταν ξαφνικά άκουσε θόρυβο και είδε σκόνη να σηκώνεται. Φοβούμενος για πιθανή έκρηξη κάποιας νάρκης, αφού αυτή ήταν η πρώτη του σκέψη, τράπηκε σε φυγή. Λίγη ώρα όμως αργότερα σκεπτόμενος με ηρεμία, απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό και πλησίασε προς το σημείο.

Τότε αντίκρισε ένα μεγάλο παγωμένο αντικείμενο, το οποίο, με βάση την μαρτυρία του ίδιου του αγρότη ζύγιζε μέχρι 3 κιλά και όσο πέρναγε η ώρα άρχισε να λιώνει. «Θα με έβρισκαν νεκρό και δεν θα ήξεραν από τι πήγα» λέει λίγη ώρα αργότερα προσπαθώντας να κάνει χιούμορ.

Ο FM 100 επικοινώνησε με τον γνωστό μετεωρολογικό κ. Τάσο Αρνιακό, ο οποίος μας μετέφερε ότι δεν είναι περίεργο να συμβεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει περίπτωση να πέσει στη γη μεμονωμένο κομμάτι πάγου, το οποίο είναι ικανό να προκαλέσει ζημιές. «Ευτυχώς που έπεσε στην ύπαιθρο», κατέληξε.

Πηγή: limnosfm100