Τσίπρας: «Να τελειώνουμε με την αξιολόγηση έχουμε και το Μουντιάλ» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Τσίπρας: «Να τελειώνουμε με την αξιολόγηση έχουμε και το Μουντιάλ»

Σε πηγαδάκι στη Βουλή ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων θα έχει ολοκληρωθεί πριν τις 15 Ιουνίου.

Μπορεί να είναι κρίσιμος ο Ιούνιος για την αξιολόγηση, αλλά έχει και μπάλα! Εξ ου και η ψήφιση των μέτρων πριν τις 15 Ιουνίου, ημέρα που ξεκινά το Μουντιάλ όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη … Βουλή.


Η είδηση βγήκε σε πηγαδάκι όταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το γραφείο υψηλόβαθμου στελέχους της Βουλής, προκειμένου να του ευχηθεί. Η παρουσία του συνέπεσε με την επίσκεψη κοινοβουλευτικών συντακτών με αποτέλεσμα στο πηγαδάκι στο πρωθυπουργός να αποκαλύπτει ότι πρέπει μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ να έχουμε τελειώσει. Όταν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες τον ρώτησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα ψηφιστούν τα μέτρα και αν θα πάνε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας απάντησε: » Φέτος θα έχουμε θερινά». Τότε ένας από τους συντάκτες υπενθύμισε πως φέτος υπάρχει και το Μουντιάλ. «Σωστό» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε γελώντας: «Αρχίζει και νωρίς φέτος. Έχει τρία παιχνίδια την ημέρα. Πρέπει να έχουμε τελειώσει μέχρι τότε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του υπουργικού, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε νέο μήνυμα “συναγερμού” λέγοντας ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα άμεσα, με το οικονομικό επιτελείο να δίνει αγώνα δρόμου είκοσι ημερών να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα. Ο πρωθυπουργός στο τέλος του υπουργικού φέρεται να επανέλαβε να κλείσουν τις εκκρεμότητες ενόψει του κρίσιμου Eurogroup στις 21 Ιουνίου. Πηγές αναφέρουν ότι το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση γύρω 7 με 9 Ιουνίου, ενώ θα συνεδριάσει το Washington Group πριν τις 24 Μαίου.