Θεσσαλονίκη: Έπαθαν το σοκ της ζωής τους με αυτό που είδαν δίπλα στα καροτσάκια του σούπερ – μάρκετ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Θεσσαλονίκη: Έπαθαν το σοκ της ζωής τους με αυτό που είδαν δίπλα στα καροτσάκια του σούπερ – μάρκετ

Θεσσαλονίκη: Έπαθαν το σοκ της ζωής τους με αυτό που είδαν δίπλα στα καροτσάκια του σούπερ – μάρκετΔεν πίστευαν στα μάτια τους ανυποψίαστοι πελάτες μεγάλου σούπερ – μάρκετ στη Θεσσαλονίκη με αυτό που αντίκρισαν όταν πήγαν να πάρουν ένα καροτσάκι για να ψωνίσουν.

Όσοι βέβαια είχαν το θάρρος να μείνουν εκεί κοντά, αφού δίπλα στα καροτσάκια βρισκόταν κουλουριασμένο ένα... φίδι, προκαλώντας πανικό.

Οι παρευρισκόμενοι δεν ήξεραν φυσικά πώς να το διαχειριστούν, ωστόσο την κατάσταση… έσωσε τελικά εθελοντής από τη Δράση για την Άγρια Ζωή, ο οποίος κλήθηκε στο σημείο και απομάκρυνε το περίπου ενάμισι μέτρου φίδι.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Καλπάκη από τη Δράση για την Άγρια Ζωή, επρόκειτο για έναν έφιο, ένα άκακο ζώο που είχε τραυματισθεί, πιθανότατα από τις ρόδες των καροτσιών.

«Το φίδι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης της οργάνωσης και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το απελευθερώσαμε στην περιοχή του Δέλτα Αξιού», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καλπάκης, διευκρινίζοντας ότι αυξάνονται οι κλήσεις για φίδια, εντός της πόλης, κάθε χρόνο την άνοιξη, οπότε και ζεσταίνει ο καιρός και ξυπνάνε από τη νάρκη.

«Γενικά, συναντά κανείς ερπετά μέσα στις πόλεις και σε χώρους όπως τα πάρκα», λέει χαρακτηριστικά συμβουλεύοντας τον κόσμο, όταν συναντά κάποιο φίδι, να μην το πειράζει και να καλεί τη Δράση για την Αγρια Ζωή και τους εθελοντές της ιστοσελίδας για την ελληνική ερπετοπανίδα herpetofauna.gr.