Απαράδεκτη δήλωση του Κάνιε Γουέστ: Τα 400 χρόνια δουλείας ήταν επιλογή [βίντεο] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Απαράδεκτη δήλωση του Κάνιε Γουέστ: Τα 400 χρόνια δουλείας ήταν επιλογή [βίντεο]

Ο διάσημος ράπερ Κάνιες Γουέστ. Φωτογραφία: APΜια αναπάντεχη δήλωση έκανε χθες ο διάσημος ράπερ Κάνιε Γουέστ εξοργίζοντας τόσο τους πιστούς του όσο και τον απλό κόσμο.

Ο ράπερ και σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν δήλωσε πως 400 χρόνια δουλείας ήταν μια «επιλογή» σε συνέντευξη που έδωσε στο TMZ και οδήγησε σε έντονη αντιπαράθεση.

Ο ράπερ, που το τελευταίο διάστημα τουιτάρει υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, μιλούσε στη συνέντευξη για τον πρόεδρο, την ελεύθερη σκέψη και τις ετικέτες προτού αναφερθεί στη δουλεία.

«Όταν ακούει κανείς για 400 χρόνια δουλείας» είπε. «Για 400 χρόνια; Αυτό ακούγεται σαν επιλογή. Ήσασταν εκεί για 400 χρόνια και αυτό αφορούσε όλους τους μαύρους. Ήταν σαν να είμαστε νοερά στη φυλακή. Μου αρέσει η λέξη φυλακή γιατί η δουλεία αναφέρεται άμεσα στην ιδέα των μαύρων. Η δουλεία είναι για τους μαύρους ότι το Ολοκαύτωμα για τους Εβραίους. Η φυλακή είναι κάτι που ενώνει όλες τις φυλές, μαύρους και λευκούς, όλη την ανθρώπινη φυλή».
Στη συνέχεια, ο ρεπόρτερ του TMZ, Βαν Λάθαν, εξοργίστηκε και του είπε: «Δε νομίζω ότι σκέφτεσαι τίποτα». Και συνέχισε: «Ενώ εσύ κάνεις μουσική, είσαι καλλιτέχνης και ζεις τη ζωή που κέρδισες με το να είσαι ιδιοφυΐα, οι υπόλοιποι από εμάς στην κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές για τη ζωή μας. Έχεις το δικαίωμα να πιστεύεις ότι θέλεις, αλλά υπάρχουν πραγματικά γεγονότα και πραγματικές συνέπειες της πραγματικής ζωής πίσω από όλα αυτά που είπες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την περιθωριοποίηση που προέκυψε από τα 400 χρόνια δουλείας που εσύ είπες ότι ήταν επιλογή» συνέχισε εξοργισμένος ο ρεπόρτερ. «Είμαι τρομαγμένος, και απίστευτα πληγωμένους από το γεγονός πως έχεις μεταμορφωθεί σε κάτι που για μένα δεν είναι πραγματικό».
Φυσικά, το σχόλιο αυτό του Κάνιε Γουέστ αντιμετωπίστηκε με οργή και δυσπιστία από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Βλέποντας την αντίδραση που προκάλεσαν τα σχόλιά του, ο διάσημος ράπερ προσπάθησε στη συνέχεια να τα μαζέψει σε μια σειρά από tweets.
«Για να ξεκαθαρίσω. Φυσικά και γνωρίζω ότι οι δούλοι δεν μπήκαν σε μια βάρκα με ελεύθερη βούληση. Αυτό που θέλω να πω είναι πως μείναμε σε αυτή τη θέση παρόλο που υπερείχαμε αριθμητικά κι αυτό σημαίνει ότι ήμασταν υποδουλωμένοι νοητικά».
Και στη συνέχεια έγραψε: «Ο λόγος για τον οποίο αναφέρθηκα στα 400 χρόνια είναι επειδή δεν μπορούμε να είμαστε νοητικά φυλακισμένοι για άλλα 400 χρόνια. Χρειαζόμαστε την ελεύθερη σκέψη τώρα. Ακόμη και η δήλωση ήταν ένα παράδειγμα ελεύθερης σκέψης. Για άλλη μία φορά δέχομαι επίθεση για την παρουσίαση νέων ιδεών». iefimerida.gr