84χρονος Τουρκοκύπριος: «Τέχνη μου ήταν να σκοτώνω άμαχους Ελληνοκύπριους» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

84χρονος Τουρκοκύπριος: «Τέχνη μου ήταν να σκοτώνω άμαχους Ελληνοκύπριους»

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φρικτές αποκαλύψεις – δηλώσεις του Τουρκοκυπρίου βετεράνου της TMT, Turgut Yenagrali αναφορικά με την εκτέλεση Ελληνοκυπρίων αμάχων αιχμαλώτων τις ημέρες της τουρκικής εισβολής του 1974.

Ο Yenagrali, σε συνέντευξή του, περιγράφει με πλήρη κυνικότητα τις σφαγές άοπλων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων.

Τη συνέντευξη δημοσίευσε στη στήλη του ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ, στην εφημερίδα «Αφρίκα» και αναμεταδίδει στα ελληνικά η ιστοσελίδα tourkikanea.gr.
Το 1974 ο 84χρονος ήταν αξιωματικός στην περιοχή της Μεσαριάς και, όπως καυχήθηκε, ο ίδιος «κανόνιζε» τους αιχμάλωτους  «γκιαούρηδες» (όπως αναφέρεται στους Έλληνες) που τους έφερναν εκεί.

Ο δημοσιογράφος έκπληκτος τον ρωτά: «Όταν σκότωνες άοπλους, ανυπεράσπιστους, αθώους ανθρώπους, πώς το έκανες αυτό βλέποντάς τους στα μάτια;».

Αλλά ο 84χρονος δεν έδειξε να αισθάνεται καμία μετάνοια.

«Κι εκείνοι πολλά έκαναν», απαντά, αναφερόμενος στους Ελληνοκύπριους.

«Ακόμη κι αν αυτοί ήταν αθώοι, εγώ πού να έβρισκα αυτούς που τα έκαναν; Το να σκοτώνω ήταν η τέχνη μου. Όταν ήρθε ο στρατός στο χωριό μας, τους συνόδεψα ως τη μύτη της Καρπασίας. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Όταν πλησίασα στη μύτη, είδα πως εκεί κάθονταν πολλοί Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι. Πρόθεσή μου ήταν να τους καθαρίσω όλους. Κάποιοι που το κατάλαβαν αυτό, ενημέρωσαν τον αξιωματικό τους. Ο εκ Τουρκίας αξιωματικός Χακκί Μπορατάς μού είπε πως εάν απομακρυνόμουν από δίπλα του, θα με πυροβολούσε. Αναγκαστικά έμεινα δίπλα του. Καιγόμουν που μου ξέφυγαν», ανέφερε.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει στη στήλη του: «Ένας Ελληνοκύπριος αδερφός μας – πρόσφυγας από τη Μεσαριά, που θα διαβάσει αυτό το κείμενο, μπορεί να αναρωτηθεί: Τον πατέρα μου αυτός τον σκότωσε; Εγώ αν ήμουν, θα αναρωτιόμουν. Αυτός ο άνθρωπος που τα λέει αυτά, ακόμη ζει στην Αμμόχωστο. Και ξέρω πως δεν είναι ο μόνος, υπάρχουν και άλλοι. Ένας πολίτης μάς είπε πως και στο χωριό Σέρνταρλι (Τσατόζ) υπάρχει ένας παρόμοιος που καυχιόταν. Καυχιόταν πως είχε λιώσει το κεφάλι ενός Ελληνοκύπριου με πέτρα».   

«Ακόμη ζούνε. Είναι γνωστοί, αλλά κανείς δεν τους ακουμπά και δεν λογοδοτούν. Και σε εμάς δεν λογοδοτούν. Το μόνο που κάνουμε, είναι δήθεν να κλαίμε επειδή δεν επέρχεται λύση και ειρήνη», συμπληρώνει ο δημοσιογράφος.

Δείτε όλα όσα αποκάλυψε στα βίντεο που ακολουθούν: