Αυτό είναι το μεγαλύτερο αντιτορπιλικό του Αμερικανικού Ναυτικού αξίας 4 δις δολαρίων! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αντιτορπιλικό του Αμερικανικού Ναυτικού αξίας 4 δις δολαρίων!

Το USS Zumwalt, το μεγαλύτερο αντιτορπιλικό που έχει κατασκευάσει ποτέ για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Tο πλοίο αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει αποκαλεστεί ένα «τεχνολογικό θαύμα», καθώς είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίας αιχμής σε όλους τους τομείς. Η ναυπήγηση του Zumwalt ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο και διαβάστε περισσότερα για το αμερικανικό τεχνολογικό θαύμα:
Τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία το 2016.
Είναι το πρώτο πλοίο επιφανείας του Αμερικανικού Ναυτικού με αποκλειστικά ηλεκτρική πρόωση, που τροφοδοτείται από δύο γεννήτριες τουρμπίνας, από δύο βοηθητικές γεννήτριες και από δύο εξελιγμένους επαγωγικούς κινητήρες Rolls-Royce 34.6 MW, οι οποίοι παρέχουν όλη την ενέργεια που απαιτείται για την κίνηση, τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα συστήματα όπλων. Το Zumwalt μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα περίπου 35 mph.
Διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου συστήματος ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών SPY-3, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει πυραύλους “Κρουζ”.
Το Zumwalt έχει 80 εξελιγμένες κάψουλες κατακόρυφης εκτόξευσης, από τις οποίες μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους Tomahawk, Evolved Sea Sparrow και άλλα κατευθυνόμενα βλήματα.
Έχει επίσης δύο προηγμένα συστήματα πυροβόλων όπλων, στα δύο διαμερίσματα του μπροστινού του μέρους - από τα οποία μπορεί να εκτοξεύσει βλήματα 155 χιλιοστών μακράς εμβέλειας έως 63 ναυτικά μίλια.
Το κατάστρωμα του Zumwalt μπορεί να χωρέσει δύο ελικόπτερα MH-60 Seahawk ή ένα MH-60 και τρία drones κάθετης απογείωσης.
Μπορεί επίσης να φιλοξενήσει και ένα F35B.