Τεχνολογία 3D εκτύπωσης με τατουάζ-αισθητήρα στο ανθρώπινο δέρμα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Τεχνολογία 3D εκτύπωσης με τατουάζ-αισθητήρα στο ανθρώπινο δέρμα

Τεχνολογία 3D εκτύπωσης με τατουάζ-αισθητήρα στο ανθρώπινο δέρμαH τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης κάνει συνεχώς νέα άλματα. Παρουσιάζονται σε σχεδόν ημερήσια βάση εκτυπωτές 3D οι οποίοι μπορούν να κατασκευάζουν ολόκληρα σπίτια μέχρι να τοποθετούν πάνω στο ανθρώπινο δέρμα αισθητήρες. Ένα τέτοιο εκτυπωτή δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.

Ο εκτυπωτής αυτός που κοστίζει 400 δολάρια «τυπώνει» πάνω στο ανθρώπινο δέρμα αισθητήρες με τρόπο ανάλογο με αυτόν που γίνονται τα τατουάζ. Οι εφαρμογές είναι απεριόριστες αφού μπορούν να τοποθετηθούν κάθε είδους αισθητήρες. Θα μπορούν για παράδειγμα, στρατιώτες να τοποθετούν πάνω στα χέρια τους αισθητήρες οι οποίοι να εντοπίζουν χημικά ή βιολογικά όπλα.

Θα μπορούν να τοποθετηθούν στο δέρμα των ανθρώπων μέσω του εκτυπωτή βιολογικά κύτταρα που θα έχουν διαφόρων ειδών ιατρικές λειτουργίες όπως την επούλωση πληγών. Όταν ολοκληρώσουν την αποστολή τους οι αισθητήρες θα μπορούν να απομακρύνονται εύκολα είτε αφαιρώντας τους με κάποιο τσιμπιδάκι είτε ακόμη και με νερό.