Μην παίρνετε σύνταξη! Ο Ιάπωνας γιατρός που έφτασε 105 αποκάλυψε τα μυστικά της μακροζωίας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Μην παίρνετε σύνταξη! Ο Ιάπωνας γιατρός που έφτασε 105 αποκάλυψε τα μυστικά της μακροζωίας

Μην παίρνετε σύνταξη! Ο Ιάπωνας γιατρός που έφτασε 105 αποκάλυψε τα μυστικά της Î¼Î±ÎºÏÎ¿Î¶Ï‰Î¯Î±Ï‚Ο Ιάπωνας Dr. Shigeaki Hinohara, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια της σύγχρονης ιατρικής της χώρας του και συνέβαλλε στο να γίνει η Ιαπωνία η χώρα με την μεγαλύτερη μακροζωία, έφτασε στην ηλικία των 105 ετών και λίγους μήνες πριν τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και άφησε την τελευταία του πνοή, αποκάλυψε στους Times της χώρας του κάποια από τα μυστικά του.

Η βασικότερη συμβουλή του Hinohara ήταν να καθυστερούν όσο μπορούν οι άνθρωποι την συνταξιοδότηση τους. Ο ίδιος δικαιολόγησε τα λόγια του, σχολιάζοντας πως το όριο συνταξιοδότησης ήταν από τα παλαιότερα χρόνια τα 65 έτη, καθώς το όριο ζωής ήταν τα 68 έτη. Στις μέρες μας, όμως, το όριο ζωής στην Ιαπωνία αγγίζει τα 84 χρόνια, γεγονός που συνεπάγεται πως οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να σταματούν την εργασία τόσο νωρίς.

Ο Hinohara από την πλευρά του, στα 105 του χρόνια εργαζόταν μέχρι και 18 ώρες την ημέρα, φροντίζοντας τους ασθενείς του. Όπως σχολίασε ο Kawaguchi, ο οποίος χαρακτήρισε τον Hinohara ως μέντορα του: «Πίστευε ότι η ζωή είναι για να προσφέρεις, οπότε είχε αυτή την απίστευτη ανάγκη να βοηθά ανθρώπους, να ξυπνά νωρίς το πρωί και να κάνει κάτι υπέροχο για τους άλλους. Αυτό ήταν που τον οδηγούσε και τον κρατούσε στη ζωή». Ο ίδιος πρόσθεσε πως: «Πάντοτε είχε κατά νου τους στόχους της σημερινής ημέρας, της επομένης και των επόμενων πέντε χρόνων».

Σύμφωνα με την κοσμοθεωρία του Ιάπωνα γιατρού ήταν να σταματήσουν οι άνθρωποι να ανησυχούν για το να τρώνε καλύτερα ή να κοιμούνται περισσότερο και απλά να διασκεδάζουν. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος: «Όλοι θυμόμαστε πως σαν παιδιά, όταν περνούσαμε ωραία, συχνά ξεχνούσαμε να φάμε ή να κοιμηθούμε. Πιστεύω πως μπορούμε να διατηρήσουμε αυτή τη συμπεριφορά και  ως ενήλικες. Είναι καλύτερο να μην κουράζουμε το σώμα μας με τόσο πολλούς κανόνες όπως το μεσημεριανό γεύμα και η ώρα ύπνου».

Ακόμα, ο Hinohara είχε τονίσει πως όσοι θέλουν να ζήσουν πολύ, δεν πρέπει να είναι υπέρβαροι. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει πως: «Για πρωινό πίνω καφέ, ένα ποτήρι γάλα και λίγο χυμό πορτοκάλι μαζί με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο είναι καταπληκτικό για τις αρτηρίες μου και διατηρεί νεανικό το δέρμα μου. Το μεσημεριανό μου είναι γάλα με μερικά μπισκότα ή τίποτα, όταν είμαι πολύ απασχολημένος για να φάω. Ποτέ δεν πεινάω γιατί επικεντρώνομαι στη δουλειά μου. Το δείπνο είναι λαχανικά, λίγο ψάρι με ρύζι και δύο φορές την εβδομάδα 100 γραμμάρια άπαχου κρέατος».

Για την κατάσταση της υγείας των ανθρώπων ο 105χρονος Ιάπωνας είχε συμβουλεύσει το εξής: «Μην ακολουθείτε στα τυφλά ο,τι λέει ο γιατρός σας. όταν ο γιατρός συμβουλεύει να κάνετε μια εξέταση ή ένα χειρουργείο, ρωτήστε αν ο ίδιος θα πρότεινε στο σύζυγο και στα παιδιά του να κάνει την ίδια επέμβαση. Αντίθετα με ο,τι πιστεύουν όλοι, οι γιατροί δεν μπορούν να θεραπεύσουν τα πάντα. Επομένως, γιατί να προκαλέσουν αχρείαστο πόνο με χειρουργεία; Νομίζω πως η μουσική και η θεραπεία με ζώα μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο από ο,τι φαντάζονται οι γιατροί».
Όσον αφορά τον πόνο και πως να τον ξεπερνούν οι άνθρωποι, η συμβουλή του  Hinohara ήταν να διασκεδάζουν. Σύμφωνα με τη συνέντευξη του: «Ο πόνος είναι μυστήριος και το να διασκεδάζουμε είναι ο καλύτερος τρόπος να τον ξεχάσουμε. Αν ένα παιδί έχει πονόδοντο και αρχίσεις να παίζεις μαζί του ένα παιχνίδι, τότε αυτό αμέσως ξεχνά τον πόνο. Τα νοσοκομεία πρέπει να φροντίζουν τη βασικότερη ανάγκη των ασθενών: όλοι θέλουμε να περνάμε καλά. Στο νοσοκομείο St. Luke έχουμε μουσική και θεραπείες με ζώα και μαθήματα τέχνης».

Ακόμα, ο Shigeaki Hinohara συμβουλεύει τους ανθρώπους να κινούνται, να ανεβαίνουν σκάλες και να μεταφέρουν οι ίδιοι τα πράγματα τους. Όπως είχε αποκαλύψει: «Ανεβαίνω δύο σκάλες μαζί για να κινηθούν οι μύες μου».

Πηγή: protothema