Υπάρχει νεκροταφείο διαστημικών σκαφών και βρίσκεται στον Ειρηνικό - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Υπάρχει νεκροταφείο διαστημικών σκαφών και βρίσκεται στον Ειρηνικό

Στον Ειρηνικό Ωκεανό και σε βάθος 4 χιλιομέτρων βρίσκεται το σημείο Νέμο, το υποθαλάσσιο νεκροταφείο διαστημικός σκαφών, όπου έπεσε πριν από λίγες μέρες και ο κινεζικός διαστημικός σταθμός Τιανγκόνγκ – 1.
Από καθαρή σύμπτωση, ο διαστημικός σταθμός έπεσε κοντά στο μεγαλύτερο διαστημικό νεκροταφείο στον πλανήτη μας, εκεί όπου οι διαστημικές υπηρεσίες όλων των χωρών κατευθύνουν κάθε είδους σκάφη και δορυφόρους που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους.
Το Σημείο Νέμο, απέχει από την ξηρά περισσότερο από κάθε άλλο σημείο στη Γη. Βρίσκεται ανάμεσα στην Αυστραλία, στη Νότια Αμερική και στην Ανταρκτική και απέχει πάνω από 2.700 χλμ. από την κοντινότερη ακτή,που είναι στα βόρεια οι Νήσοι Πίτκερν, μία από τις Νήσους του Πάσχα στα δυτικά και στα νότια η Νήσος Μάχερ.
Από εκεί δεν περνούν ούτε πλοία, ούτε αεροπλάνα και υπάρχει μόνο νερό, γι’ αυτό κι έχει επιλεγεί για να κατευθύνονται τα διαστημικά σκάφη και οι δορυφόροι.
Στο βυθό του Σημείου Νέμο βρίσκεται ο υγρός τάφος μικρών και μεγάλων διαστημοσυσκευών, όπως π.χ. δεξαμενές καυσίμων πυραύλων και κατασκοπευτικοί δορυφόροι.
Εκτιμάται ότι από το 1971 έχουν βουλιάξει εκεί σχεδόν 300 αντικείμενα, ανάμεσά τους και ο βάρους 140 τόνων διαστημικός σταθμός MIR που θάφτηκε εκεί το 2001.
Εκεί τέλος υπολογίζεται ότι θα καταλήξει και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ISS, όταν ολοκληρώσει την αποστολή του μετά το 2024.