Χωρίς όρια η προκλητικότητα των Τούρκων: Παρενόχλησαν το Σινούκ που μετέφερε τον Τσίπρα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Χωρίς όρια η προκλητικότητα των Τούρκων: Παρενόχλησαν το Σινούκ που μετέφερε τον Τσίπρα

Χωρίς όρια η προκλητικότητα των Τούρκων: Παρενόχλησαν το Σινούκ που μετέφερε τον ΤσίπραΣε νέα ασύλληπτη διπλή πρόκληση προχώρησαν οι Τούρκοι την Τρίτη (17/04), στο πλασίο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο ακριτικό Καστελλόριζο - Οκτώ παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά και δύο εμπλοκές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Ρω στη Ρόδο, δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν στα 25.000 - 27.000 πόδια, ενώ από τα γειτονικά ραντάρ ζήτησαν από τον πιλότο του ελικοπτέρου μας, που πετούσε στα 1.500 πόδια, στοιχεία πτήσης, υποστηρίζοντας πως το ελληνικό Σινούκ έχει εισέλθει σε τουρκικό εναέριο χώρο!

Διαβάστε επίσης: Αλέξης Τσίπρας στο Newsbomb.gr: Είμαστε κοντά στο τέλος των Μνημονίων

Ο Έλληνας πιλότος τούς αγνόησε επιδεικτικά και δεν… συμμορφώθηκε, ενημερώνοντας απλά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ που συνόδευε τον πρωθυπουργό.

Το Σινούκ συνέχισε κανονικά την πορεία του, χωρίς να απαντήσει στην τουρκική πρόκληση, ωστόσο λίγο αργότερα το ζευγάρι των τουρκικών F-16 που είχε απογειωθεί από το Dalaman, άρχισε τα επικίνδυνα «παιχνίδια» και τις νέες προκλητικές παραβιάσεις, ενώ μάλιστα το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό από τη Ρω προς το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου βρισκόταν ακόμα στον αέρα.

Αμέσως, δύο ζεύγη από ελληνικά μαχητικά που βρίσκονταν σε ετοιμότητα με ιπταμένους από τις Σμηναρχίες μάχης σε Σκύρο και Καστέλλι, απογειώθηκαν, τρέποντας σε… άτακτη φυγή τους Τούρκους, υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού και του ΑΓΕΕΘΑ.

Οκτώ παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά και δύο εμπλοκές
Σε οκτώ παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα Τρίτη, πέντε τουρκικά αεροσκάφη, σε βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

Τα πέντε αεροσκάφη, ένα έρευνας και δύο ζεύγη F -16, προέβησαν επίσης σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο F.I.R. Αθηνών.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και δύο εμπλοκές στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου όπου βρισκόταν το Σινούκ που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τη Ρω στη Ρόδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΓΕΕΘΑ, δύο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Όπως αναφέρουν οι επιτελείς του πενταγώνου τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. newsbomb.gr