Valentino Rossi: O Marquez «έχει καταστρέψει το σπορ μας» [video] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Valentino Rossi: O Marquez «έχει καταστρέψει το σπορ μας» [video]

Rossi κι ο Marquez έχουν μια πολυτάραχη σχέση, μετά από μια σειρά αντιπαραθέσεις στην πίστα τα τελευταία χρόνια, και συγκρούστηκαν ξανά χθες Κυριακή στον αγώνα του Autodromo Termas de Rio Hondo.
Μια επίθεση του Marquez προς το τέλος του αγώνα στη δεξιά στροφή Κ13 είχε ως αποτέλεσμα τη βίαιη επαφή των δύο μοτοσικλετών και την πτώση του Rossi, ευτυχώς με χαμηλή ταχύτητα.
Ο Marquez δέχτηκε ποινή 30” για την κίνησή του αυτή, και ο Rossi δεν μάσησε τα λόγια του μετά το τέλος του αγώνα.
«Αυτή είναι μια πολύ κακή κατάσταση, διότι κατέστρεψε το σπορ μας, διότι δεν έχει κανένα σεβασμό για τους αντιπάλους του, ποτέ», είπε ο Ιταλός. «Όταν πηγαίνεις με 300 στην πίστα πρέπει να έχεις ένα σεβασμό για τον αντίπαλό σου, πρέπει να είσαι δυνατός, να κάνεις το μάξιμουμ, αλλά το να το κάνεις έτσι είναι πέρα από τα όρια».
Πριν τη σύγκρουση με τον Rossi, οι οργανωτές είχαν επιβάλει στον Marquez να ξαναδώσει πίσω τη θέση που είχε κερδίσει μετά από μια ανάλογη επαφή με τον Aleix Espargaro. Κι ο Rossi είπε ότι ο Marquez οδηγούσε επιθετικά όλο το τριήμερο στην Αργεντινή. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει τον Ισπανό ότι επίτηδες χτυπούσε τους αντιπάλους του για να τους ρίξει κάτω.
«Αν δεις τι συνέβη αυτό το τριήμερο, τα γεγονότα ένα προς ένα μπορούν να συμβούν στον καθένα. Μπορεί να κάνεις ένα λάθος στο φρενάρισμα, μπορεί να ακουμπήσεις τον άλλο, αυτά συμβαίνουν, αυτά είναι ο αγώνας», είπε ο Ιταλός.
«Όμως από την Παρασκευή το πρωί το έκανε αυτό με τον Vinales, τον Dovizioso. Το έκανε με εμένα το Σάββατο το πρωί, και σήμερα στον αγώνα πήγε κατευθείαν και χτύπησε τέσσερις αναβάτες, επειδή το κάνει αυτό επίτηδες.
«Δεν πρόκειται για λάθος, διότι σημαδεύει το πόδι, ανάμεσα στο πόδι και τη μοτοσικλέτα, επειδή ξέρει ότι αυτός δεν θα πέσει αλλά εσύ θα πέσεις – ελπίζει ότι θα πέσεις.
«Αν αρχίσεις να παίζεις έτσι, κατεβάζεις το επίπεδο σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Διότι αν όλοι οι αναβάτες αρχίσουν να αγωνίζονται έτσι, χωρίς να σέβονται τους αντιπάλους, αυτό θα είναι ένα πολύ επικίνδυνο σπορ και θα καταλήξει άσχημα».
Ο Rossi και η ομάδα του πήγαν στη διεύθυνση του αγώνα αμέσως μετά τον τερματισμό και ο Ιταλός λέει ότι οι αγωνοδίκες είχαν «μεγάλη ευθύνη» να αποτρέψουν τον Marquez από το «να συμπεριφέρεται έτσι» στο εξής.
«Φοβάμαι, φοβάμαι στην πίστα όταν είμαι με τον Marquez», πρόσθεσε ο Rossi. «Φοβήθηκα σήμερα όταν είδα το όνομά του στην πινακίδα [που μου έβγαλε η ομάδα], επειδή ήξερα ότι θα έπεφτε πάνω μου, το ήξερα από πριν. Πρέπει να σκέφτεσαι και να ελπίζεις ότι δεν θα συγκρουστείς».
[σ.σ. Σωστά αυτά που λέει ο Rossi, αλλά ξεχνάει όσα έκανε κι ο ίδιος παλιότερα, τις επιθέσεις «αυτοκτονίας»στον Gibernau π.χ., που όλοι τις είχαμε χαρεί τότε ως το αλάτι των αγώνων. Ξεχνάει επίσης την επαφή του με τον Marquez και την κλοτσιά που του είχε δώσει επίτηδες στη Μαλαισία το 2015 (φωτ. κάτω), με αποτέλεσμα να πέσει ο Ισπανός…]
Τι λέει ο Marquez
O Ισπανός πήγε να ζητήσει συγνώμη από τον Rossi μετά τον τερματισμό (φωτ. κάτω), αλλά τον έδιωξαν από το γκαράζ της ομάδας με το σκεπτικό ότι «δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή» και ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται φανερά, μπροστά στις κάμερες. Λογικό.
Σχετικά με το συμβάν, ο Marquez υποστηρίζει ότι «δεν έκανε κάτι τρελό» στη μάχη του με τον Rossi, επιμένοντας ότι το ίδιο συνέβη και ανάμεσα σε άλλους αναβάτες κατά τη διάρκεια του αγώνα.
«Για όσα είπε [ο Rossi] είμαι βέβαια εντελώς απογοητευμένος. Στην καριέρα μου ποτέ δεν πηγαίνω κατευθείαν σε κάποιον αναβάτη σκεπτόμενος ότι θα πέσει. Πάντα προσπαθώ να το αποφύγω βέβαια. Όταν προσπερνάς, κάποιες φορές έρχεσαι κοντά, κάποιες έχεις περιθώριο.
«Σήμερα, αυτό που συνέβη με τον Valentino ήταν ένα λάθος, μια συνέπεια της κατάστασης της πίστας διότι μπλοκάρισα το μπροστινό. Πρέπει να καταλάβετε ποια ήταν η κατάσταση της πίστας. Βέβαια, στην αγωνιστική γραμμή ήταν στεγνή, αλλά πάτησα σε βρεγμένο κομμάτι, μπλόκαρε το μπροστινό κι άφησα το φρένο. Εντάξει, είχαμε την επαφή. Προσπάθησα να στρίψω, και όταν είδα ότι έπεσε, προσπάθησα να ζητήσω συγνώμη.
«Αν το ψάξετε, ο Zarco με τον Dani, Petrucci με τον Aleix [έκαναν το ίδιο]. Σήμερα ήταν πολύ δύσκολα, αλλά δεν πειράζει. Έκανα το 100% που μπορούσα και βέβαια ήταν μια δύσκολη Κυριακή».
Ο Marquez πιστεύει ότι το σοβαρότερο λάθος του ήταν το συμβάν με τον Espargaro, για το οποίο του επέβαλαν να δώσει πίσω τη θέση στον αγώνα.
«Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που έκανα στον αγώνα ήταν με τον Aleix», είπε. «Τον έφτασα όντας τέσσερα δευτερόλεπτα πιο γρήγορος. Και δεν συνειδητοποίησα ότι, όταν πηγαίνεις τέσσερα δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τους άλλους, είναι πολύ δύσκολο.
«Δεν το συνειδητοποίησα, αλλά προσπάθησα 100% να αποφύγω την επαφή. Και μετά ζήτησα συγνώμη. Εντάξει, δέχτηκα ποινή, το καταλαβαίνω, έπρεπε να δώσω πίσω μια θέση, ακόμα και δύο διότι δεν ήξερα. Για ασφάλεια, πήγα πίσω δύο θέσεις».
Περιμένουμε να δούμε αν θα ληφθούν μέτρα από τη FIM και ποια θα είναι αυτά, ελπίζοντας να μην επιβληθούν αυστηροί κανόνες «καθωσπρέπει» συμπεριφοράς στους αναβάτες MotoGP, όπως στη Formula 1, και χαλάσει το θέαμα.