Στο «σκοτάδι» με απαίτηση Ακιντζί απόψε το δείπνο με Αναστασιάδη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Στο «σκοτάδι» με απαίτηση Ακιντζί απόψε το δείπνο με Αναστασιάδη

anastasiades-akinciΣε δηλώσεις του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είχε αναφέρει ότι «ο αντικειμενικός στόχος για τη δική μας πλευρά είναι η επανέναρξη των συνομιλιών»
Χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, τηλεοπτικών συνεργείων ακόμα και φωτογράφων πραγματοποιείται στις 7 απόψε το δείπνο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Η συσκότιση ως προς το δείπνο αποτελούσε απαίτηση του Μουσταφά Ακιντζί την οποία αποδέχθηκε ο κ. Αναστασιάδης. Στο δείπνο θα μετέχουν μόνο οι δύο ηγέτες και η εκπρόσωπος του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Σε δηλώσεις του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είχε αναφέρει ότι "ο αντικειμενικός στόχος για τη δική μας πλευρά είναι η επανέναρξη των συνομιλιών".

«Δεν πρόκειται, βέβαια, για συνάντηση διαπραγμάτευσης όμως είναι μια συνάντηση μέσα από την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσβλέπει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», είχε πει ο κ. Προδρόμου, σημειώνοντας πως θα είναι μια συνάντηση χωρίς ημερήσια διάταξη κάτι που θα επιτρέψει στους δύο ηγέτες να ανταλλάξουν ελεύθερα απόψεις.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί συναντώνται μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά. protothema.gr