Τουρκία: Εσφαξε τον πρώην υπ. Αμυνας φωνάζοντας: «Εκαψε 40 οικογένειες, μη τον λυπάστε» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Τουρκία: Εσφαξε τον πρώην υπ. Αμυνας φωνάζοντας: «Εκαψε 40 οικογένειες, μη τον λυπάστε»

Τουρκία: Εσφαξε τον πρώην υπ. Αμυνας φωνάζοντας: «Εκαψε 40 οικογένειες, μη τον Î»Ï…Ï€Î¬ÏƒÏ„ÎµÂ»Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ερτζάν Βουραλχάν, δολοφονήθηκε σε καφετέρια, όπου καθόταν, στο Σίρκετζι της Κωνσταντινούπολης από έναν άνδρα, ο οποίος λίγο μετά το έγκλημα συνελήφθη.
Ο δράστης μαχαίρωσε στον λαιμό με φαλτσέτα μέχρι θανάτου τον πρώην υπουργό Άμυνας, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη. 

Δείτε το βίντεο

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης είχε συνάντηση με τον 65χρονο πρώην υπουργό Άμυνας. 

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης αφού μαχαίρωσε το θύμα έβαλε πάνω στο τραπέζι το μαχαίρι και στη συνέχεια τηλεφώνησε στη γυναίκα του για να τον συγχωρέσει. Μετά στράφηκε προς τους θαμώνες της καφετέριας και τους είπε «έκαψε 40 οικογένειες, μη λυπάστε γι’ αυτόν». Έπειτα ήρθε η αστυνομία και τον βρήκε εκεί που καθόταν. Δεν προσπάθησε καν να το σκάσει. Άπλωσε τα χέρια του μάλιστα για να του φορέσουν τις χειροπέδες και παραδόθηκε.Το περιστατικό σημειώθηκε στις 14.00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης λέγεται Γιουκσέλ Χαραμπαμπά και είναι 44 ετών.

Ο υπουργός αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή.Τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος ανακρίνεται, παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Ωστόσο, φαίνεται πως δράστης και θύμα είχαν προσωπικές διαφορές. Μάλιστα, όταν ο δράστης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, την ώρα που τον συνέλαβαν γιατί το έκανε, απάντησε ότι «είχα δίκιο».

Μπλεγμένος σε υποθέσεις διαφθοράς ο πρώην Υπουργός Άμυνας
Ο Ερτζάν Βουραλχάν, είναι γνωστός ως ο υπουργός που άνοιξε το δημόσιο διαγωνισμό για τα αεροπλάνα Casa, τα οποία είχαν κάποιο τεχνικό πρόβλημα, και έχασαν τη ζωή τους σε αυτά 38 άνθρωποι.

Πήρε μαύρο χρήμα από πολλές ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να τους «δώσει» διαγωνισμούς. Το 2000 στο Μανιάς του Μπαλίκεσίρ είπε ότι θα χτίσει 5 συγκροτήματα και «έδωσε» το διαγωνισμό στην κατασκευαστική εταιρεία Κορ. Κάποτε συνελήφθη από την αστυνομία στο Μακρυχώρι της Κωνσταντινούπολης για ένταλμα που εκκρεμούσε εις βάρος του για υποθέσεις διαφθορά, αλλά την… σκαπούλαρε γιατί το ένταλμα έλεγε όνομα Μεχμέτ Ερτζάν Βουραλχάν, αλλά η βουλευτική ταυτότητα που έδειξε δεν έγραφε το πρώτο όνομα, το Μεχμέτ, κι έτσι τον άφησαν ελεύθερο γιατί τους έπεισε ότι ήταν άλλος… 

Το 1987 ο Ερτζάν Βουραλχάν εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το κόμμα ‘Μητέρα Πατρίδα’, του Μεσούτ Γιλμάζ, και από τις 21 Δεκεμβρίου 1987 έως και τις 30 Μαρτίου 1989 ήταν υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

πηγή: ant1news.gr