Περίεργες “επιχειρήσεις” στον Έβρο – Οι “εξαφανισμένοι” κομάντος και οι άλλοι Τούρκοι που “παραδόθηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία” - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Περίεργες “επιχειρήσεις” στον Έβρο – Οι “εξαφανισμένοι” κομάντος και οι άλλοι Τούρκοι που “παραδόθηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία”


Μια πολύ περίεργη κατάσταση φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί στον Έβρο. Πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στο αποτυχημένο πραξικόπημα φέρονται να έχουν εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια να αφού εξαφανιστεί μυστηριωδώς να εμφανίζονται στο εδώλιο τουρκικού δικαστηρίου. Υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρονται σε “μυστικές επιχειρήσεις επαναπροώθησης ατόμων από την Ελλάδα στην Τουρκία”.

Περίεργες επιχειρήσεις

Σε εξέλιξη, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” είναι η έρευνα κατά 17 δικηγόρων από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη Αλεξανδρούπολη κλπ). Η έρευνα αυτή προέκυψε μετά από καταγγελίες για παρουσία των δικηγόρων αυτών κατά τη σύλληψη διάφορων παράνομων μεταναστών από Τουρκία, Ιράκ και άλλες χώρες. Υπάρχουν δηλαδή υπόνοιες για σχέσεις των δικηγόρων αυτών με κάποιου είδους κύκλωμα που συνδέεται με παράνομες μετακινήσεις ατόμων.
Ωστόσο δέκα από τους δικηγόρους αυτούς αντιστρέφουν την καταγγελία και μιλούν για περίεργες επιχειρήσεις ελληνικών υπηρεσιών οι οποίες καταλήγουν στην επιστροφή στην Τουρκία κάποιων μεταναστών που εντοπίζονται να έχουν περάσει παράνομα στην Ελλάδα. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν αστυνομικοί και στρατιωτικοί από την Ελλάδα παραδίδουν “σιωπηλά” στις τουρκικές αρχές και με περίεργες μεθοδεύσεις άτομα που εντοπίζονται να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας. Οι δικηγόροι ζητούν μάλιστα να ξεκινήσει σχετική έρευνα από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας.
Την ίδια ώρα μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες δικηγόρων για τον ρόλο ενός Τούρκου αξιωματικού ο οποίος βρίσκεται είτε στο Βέλγιο, είτε σε χώρα της βόρειας Ευρώπης και ο οποίος φαίνεται να κατευθύνει ή και να χρηματοδοτεί άτομα που φέρονται εμπλεκόμενα στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και τα οποία περνούν στην Ελλάδα παράνομα. Ο αξιωματικός αυτός φέρεται εμπλεκόμενος στο αποκαλούμενο δίκτυο των γκιουλενιστών με σχέσεις με Τούρκους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι “χαμένοι” κομάντος

Παράλληλα φαίνεται ότι στην “επιλεκτική” επαναπροώθηση προς την Τουρκία κάποιων ατόμων περιλαμβάνονται και κάποιοι κομάντος, οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα έξι μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Συνολικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες είχαν περάσει στην Ελλάδα πέντε κομάντος. Από αυτούς στην Ελλάδα βρίσκονται μόνο δύο, οι οποίοι κρατούνται στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.
Οι καταγγελίες λένε ότι οι άλλοι τρεις “εξαφανίστηκαν” από την Ελλάδα και βρέθηκαν τρεις μήνες μετά στο κελί της γνωστής μας πια από την περίπτωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, φυλακής της Αδριανούπολης. Αυτή την περίοδο μάλιστα δικάζονται στην Άγκυρα μαζί με άλλα 487 άτομα…

Η στάση του Ερντογάν

Ορισμένοι αναρωτιούνται μάλιστα γιατί ο Ερντογάν επιμένει για τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς που διέφυγαν με το ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη αμέσως μετά το πραξικόπημα και δεν αναφέρει τίποτα για τους δύο κομάντος οι οποίοι ήταν στην ομάδα που στάλθηκε για να τον εξουδετερώσει τη βραδιά του πραξικοπήματος. Μια απάντηση, κατά πολλούς, είναι το γεγονός ότι ήδη η Ελλάδα του έχει παραδώσει τους τρεις από τους πέντε. Η άλλη ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι ακολουθεί τη δική του τακτική, κρατώντας την υπόθεση για το μέλλον… newsit.gr