Πανελλήνιες 2018: Λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων, έρχονται τα πάνω – κάτω! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Πανελλήνιες 2018: Λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων, έρχονται τα πάνω – κάτω!

Πανελλήνιες 2018: Λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων, έρχονται τα πάνω – κάτω! Ανοίγει και πάλι η ατζέντα του νέου εξεταστικού συστήματος, το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου θα εφαρμοσθεί το 2020.

Θα αφορά δηλαδή τους φετινούς μαθητές της Α’ Λυκείου, οι οποίοι θα πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα στις νέες συνθήκες.

Οι αλλαγές σε Β’ και Γ΄ Λυκείου
Η Β’ Λυκείου, όπως ανακοινώθηκε, αλλάζει ριζικά σε πρόγραμμα σπουδών και πιθανώς σε κάποια σχολικά συγγράμματα. Ο υπ. Παιδείας μάλιστα ανέφερε σε συνέντευξή του ότι η Β’ και η Γ’ Λυκείου αλλάζουν θεαματικά τα επόμενα χρόνια, με την τελευταία τάξη να απομακρύνεται από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λυκείου και να συνδέεται περισσότερο με την εισαγωγή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Έτσι η Β' Λυκείου θα γίνει τάξη κατά την οποία ολοκληρώνονται οι εγκύκλιες γνώσεις και θα διδάσκονται λιγότερα μαθήματα αλλά σε μεγαλύτερο βάθος.

Η Γ’ Λυκείου θα οδηγεί στις απολυτήριες εξετάσεις (πιθανότατα κεντρικές, με κοινά θέματα πανελλαδικά) σε τέσσερα μαθήματα: Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία και Φυσικές Επιστήμες. Η Γλώσσα θα διδάσκεται και θα εξετάζεται μαζί με την Λογοτεχνία ενώ για τις Φυσικές Επιστήμες σε εξέλιξη βρίσκεται η αντιπαράθεση για τη διδακτική ισορροπία και τις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Θα μετράει το απολυτήριο
Η πρόταση Γαβρόγλου στηρίζεται στην ιδέα ενός ισχυρού εθνικού απολυτηρίου. Μετά τις απολυτήριες εξετάσεις θα υπάρχουν όμως και οι Πανελλαδικές σε τουλάχιστον τρία μαθήματα. Τα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα προσδιορίζονται από το Επιστημονικό Πεδίο των σχολών που επιλέγει κάθε υποψήφιος και θα είναι εμβάθυνσης.

Όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν από πηγές του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ο βαθμός του απολυτηρίου θα μετράει για την επιλογή των υποψηφίων έως 20% και των εξετάσεων στα μαθήματα εμβάθυνσης έως 80%. newsbomb.gr