Ο Στέφανος Χίος μέσα από το κρησφύγετό του: Οπλοφορώ εδώ και επτά χρόνια - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Ο Στέφανος Χίος μέσα από το κρησφύγετό του: Οπλοφορώ εδώ και επτά χρόνια

xios_117756007Μιλά στο protothema.gr -Κάνει λόγο για απόπειρα εκβιασμού του από τον δικαστικό επιμελητή, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, να ζήτησε χρήματα προκειμένου να μεσολαβήσει για να κλείσει δικαστική υπόθεση που εκρεμμεί εναντίον του
Ο Στέφανος Χίος μιλά στο protothema.gr μέσα από το κρησφύγετό του. Ο δημοσιογράφος παραδέχεται ότι οπλοφορεί, νόμιμα ωστόσο όπως ισχυρίζεται, αρνείται ότι πυροβόλησε κατά του δικαστικού επιμελητή για εκφοβισμό. Δεν αποκαλύπτει που βρίσκεται και ζητά η συνομιλία μας να είναι σύντομη διότι φοβάται πως μέσω της επικοινωνίας μας θα καταφέρουν να τον εντοπίσουν οι Αρχές. 

Δηλώνει ότι μπορεί να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα και πριν το πέρας του αυτοφώρου. Κάνει λόγο για απόπειρα εκβιασμού του από τον δικαστικό επιμελητή, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, να ζήτησε χρήματα προκειμένου να μεσολαβήσει για να κλείσει δικαστική υπόθεση που εκρεμμεί εναντίον του δημοσιογράφου.

Ακολουθεί αυτούσια η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Στέφανο Χίο, χθες το απόγευμα.

-Που κρύβεσαι
« Έλα προχώρα ..»

-Γιατί τον πυροβόλησες
«Θα ρωτήσεις τον δικηγόρο μου τον κ. Σαράκη»

-Έχεις μετανιώσει για τον πυροβολισμό
« Γιατί μου κάνεις ένα ερώτημα για το οποίο δεν είσαι ούτε εσύ σίγουρος αν έχει γίνει».

-Έχει γίνει η όχι;
« Αυτό ακριβώς σου λέω. Είσαι σίγουρος ότι έχει γίνει;»

-Απ’ αυτά που διαβάζω
« Από πού τα διαβάζεις. Πάρε τηλέφωνο τον κ. προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τον κ. Ζαγοραίο που διέταξε επείγουσα έρευνα για να πιάσει τον δεύτερο Παλαιοκώστα. Υπάρχει και μια σύμπτωση σήμερα. Έβγαλαν τις φωτογραφίες του Παλαιοκώστα. Σήμερα στην Ελλάδα αντί να κυνηγάνε αυτούς που επιτέθηκαν στον άνθρωπο που χάνει αίμα στην εντατική, τον Σταματιάδη, η μισή αστυνομία της Αθήνας ψάχνει τον γιαγκούλα τον Χίο και η υπόλοιπη της περιφέρειας έβγαλε τις φωτογραφίες του Παλαιοκώστα μπας και βρεθεί κανείς ρουφιάνος και τον καρφώσει για να πάρει την επικήρυξη»

Είχες πάνω σου όπλο;
«Φρίξο έχω νόμιμη άδεια οπλοφορίας εδώ και επτά χρόνια. Γιατί έχει διαταχθεί μια έρευνα από τον Ζαγοραίο για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Λέω λοιπόν στους εισαγγελείς ότι διατηρώ νόμιμη άδεια οπλοφορίας εδώ και επτά – οκτώ χρόνια».

Σκοπεύεις να εμφανιστείς στις εισαγγελικές Αρχές μετά το πέρας του αυτοφώρου;
« Θα εμφανιστώ στην εισαγγελία πιθανότατα και πριν το πέρας του αυτοφώρου. Ότι έχω μάθει να κάνω μια ζωή. Απλώς η εφημερίδα μου είχε δώσει μια άδεια δυο ημερών και κοίταξα να την εκμεταλλευτώ αλλά μου βγήκε ξινή».

-Εσύ ήρθες τελικά πρόσωπο με πρόσωπο με τον δικαστικό επιμελητή;
« Εγώ λάμβανα στο κινητό τηλέφωνο, που είναι και το τηλέφωνο καταγγελιών της εκπομπής, μηνύματα του στυλ «δώσε 200, δώσε 300 να κλείσουμε την ιστορία με την Αλβανή υπουργό» και κάτι ιστορίες τέτοιες. Και με είχε βάλει σε σκέψεις. Δεν σου κρύβω ότι το βράδυ ήμουν στη τσίτα. Ξαφνικά όταν χτυπάει ένα κουδούνι, όταν κάποιος σπρώχνει τη πόρτα και μπαίνει με την πλάτη, δηλαδή περίπου σπάζει την πόρτα επειδή δεν του ανοίγει κανείς συνάδελφος που βρίσκεται εκεί» 

-Έχει καταγραφεί αυτό που λες από τις κάμερες;
«Βεβαίως. Τα πάντα έχουν καταγραφεί. Ανεβαίνει λοιπόν απάνω, βγαίνει κάποιος έξω, και τότε εκείνος του λέει ψιθυριστά «ήρθα, δώσε 200 να μην χαλάσουμε το σπίτι». Πίστεψε με δικαστικός επιμελητής με τέτοια συμπεριφορά που μου ανέφεραν δεν την περίμενα ποτέ. Όντως τρέχει μια αγωγή από την πλευρά της Αλβανίδας υπουργού αλλά έχω την εκτίμηση ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει σχέση με τα συμβάντα».