Αυτός είναι ο νέος σχεδιασμός του Gmail - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Αυτός είναι ο νέος σχεδιασμός του Gmail

Η Google ετοιμάζει μια σημαντική αλλαγή στο γραφικό περιβάλλον του Gmail, η οποία θα συνοδευτεί και από νέα χαρακτηριστικά σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας σε διαχειριστές της σουίτας G Suite.
Η ιστοσελίδα TheVerge έχει στη διάθεσή της τις πρώτες εικόνες από τον ανασχεδιασμό του Gmail ο οποίος όπως όλα δείχνουν, θα κάνει σύντομα την εμφάνισή του στους λογαριασμούς των χρηστών της υπηρεσίας καθώς και στους συνδρομητές των web εφαρμογών G Suite. Κρίνοντας από τις εικόνες, η Google έχει στηριχτεί αρκετά στο Material Design,  ενώ μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που θα δούμε στο Gmail προέρχονται από την έτερη υπηρεσία e-mail της εταιρείας, το Inbox.
twarren_gmaildesign__8_.png.6cda6948e3e7fe47bf7e7c72a64b8998.png
twarren_gmaildesign__7_.png.177d90b78fd5cb77aab97c3ed0c8211c.png
Σε αυτά περιλαμβάνονται οι έξυπνες απαντήσεις, κάτι που ήδη παρέχει η mobile έκδοση του Gmail, και μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να απαντήσει άμεσα σε ένα e-mail επιλέγοντας μέσα από μια σειρά προκαθορισμένων απαντήσεων. Ακόμα, η δυνατότητα snooze θα επιτρέπει στον χρήστη να αφαιρέσει την εμφάνιση ενός e-mail από τα εισερχόμενά του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αποφεύγοντας έτσι να ασχοληθεί μ' αυτό πριν να είναι έτοιμος. 
Σε ότι αφορά τον ανανεωμένο σχεδιασμό του Gmail, αυτός διακρίνεται για την παρουσία νέας μπάρας στην οποία ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θα χρησιμοποιήσει το Google Calendar, την υπηρεσία Keep για σημειώσεις ή αν θα γράψει μια σειρά από εργασίες που σχετίζονται με ένα e-mail. Η παρουσία της μπάρας αναμένεται να κάνει πιο εύκολο για τον χρήστη τον ορισμό ενός meeting ή το πότε δε δεσμεύεται από κάποιο ραντεβού προκειμένου να γνωρίζει όσο απαντά σε ένα e-mail. 
twarren_gmaildesign__6_.png.2d5adbbdf5c65828ac656beab1d4bd6f.png
Πάντως καμία από τις παραπάνω αλλαγές δεν είναι τόσο ριζοσπαστική όσο  η παρουσίαση της υπηρεσίας Inbox την οποία η Google παρουσίασε το 2014. Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει κατά πάσα πιθανότητα  τις αλλαγές στο Gmail στις 8 Μαΐου όταν και πραγματοποιείται το συνέδριο Google I/O το οποίο απευθύνεται σε προγραμματιστές.
.insomnia.gr