Πτώση Mirage 2000-5: Βρέθηκε ο καταγραφέας της μοιραίας πτήσης! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Πτώση Mirage 2000-5: Βρέθηκε ο καταγραφέας της μοιραίας πτήσης!

Την ώρα που σε κλίμα πένθους και οδύνης ο Γιώργος Μπαλταδώρος οδηγούνταν στην τελευταία του κατοικία, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, την ιδιαίτερη πατρίδα του, έρχεται μια σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να ρίξει ως στα αίτια της μοιραίας συντριβής του μοιραίου Mirage 2000-5.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, το μικτό γκρουπ των ερευνητών από την Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με το κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος αλλά και τα στελέχη του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας έχουν εντοπίσει την εκπομπή σήματος από τον καταγραφέα πρόσκρουσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, το σήμα εκπέμπεται από τον ασύρματο πομπό του Crash Recorder από βάθος 800 μέτρων. Το Crash Recorder είναι ένα από τα τουλάχιστον τρία καταγραφικά συστήματα που διαθέτει το μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 και είναι το μόνο σύμφωνα με έμπειρους ιπτάμενους που μπορεί να μην υποστεί καμία αλλοίωση από ένα ατύχημα.

Γιώργος Μπαλταδώρος: Το ντοκουμέντο από το δεύτερο Mirage 2000-5 που θα ρίξει φως στο θάνατό του

Στη διάθεση της επιτροπής διερεύνησης βρίσκεται ήδη ένα ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφονται μερικές από τις τελευταίες σκηνές της τραγωδίας.

πρόκειται για την καταγραφή της πτήσης του σχηματισμού των μαχητικών αεροσκαφών, που έχει γίνει από την κάμερα του δεύτερου Mirage Mirage 2000 – 5, έχει καταγράψει όλη την πτήση και αποτελεί βασικό στοιχείο των εν εξελίξει ερευνών.

Κομβική για την διακρίβωση των αιτίων της τραγωδίας είναι και η ολοκληρωμένη κατάθεση του πιλότου του δεύτερου μαχητικού του σχηματισμού των MirageMirage 2000 – 5. Όπως έχει γίνει γνωστό στη θόλωση που είχε δημιουργηθεί από τις μετεωρολογικές συνθήκες, τα δυο Mirage 2000-5 εισήλθαν μαζί ως ανοιχτός και όχι ως κλειτός σχηματισμός. Πραγματοποίησαν μαζί τη βύθιση στη νέφωση η οποία ήταν χαμηλή, κάτω και από τα 300 μέτρα.

Όταν ο δεύτερος πιλότος διαπίστωσε την απώλεια του αρχηγού του σχηματισμού, φέρεται να ενημέρωσε ακαριαία ότι “έχασα τον 1”. Ο 1, ήταν φυσικά ο Γιώργος Μπαλταδώρος. Εν συνεχεία, και ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία απαγκιστρώθηκε από τον σχηματισμό χαράσσοντας ανοδική πορεία.

Πηγή: newsit