Μαρτυρία για τη δολοφονία του 19χρονου στο Μαρούσι -«Παίξαμε ξύλο με τους Αλβανούς, μας έβριζαν» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Μαρτυρία για τη δολοφονία του 19χρονου στο Μαρούσι -«Παίξαμε ξύλο με τους Αλβανούς, μας έβριζαν»

Μαρτυρία για τη δολοφονία του 19χρονου στο Μαρούσι -«Παίξαμε ξύλο με τους Αλβανούς, μας έβριζαν»Αποκαλυπτικά είναι τα όσα κατέθεσε ο φίλος του 19χρονου Θωμά και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας στο Μαρούσι., τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου.

«Παίξαμε λίγο ξύλο με τους Αλβανούς. Μας έβριζαν. Ο Τζουλιάνι αμέσως κάρφωσε τον Θωμά στο στήθος. Προσπάθησε να κάνει το ίδιο και σε μένα αλλά ευτυχώς ήρθε ένας φίλος μας και με γλίτωσε. Ο Θωμάς όταν δέχθηκε τη μαχαιριά έτρεξε να ξεφύγει αλλά λίγο παρακάτω έπεσε. Hταν μέσα στα αίματα», καταθέτει ένας από τους φίλους του 19χρονου, που δολοφονήθηκε από έναν 23χρονο Αλβανό, με αιτία -σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής- την αντιπαράθεση για μια αγοραπωλησία ναρκωτικών ύψους περίπου 170 ευρώ.

Ο φίλος του θύματος κατέθεσε πως ο ίδιος και ο Θωμάς, είχαν έρθει σε επαφή με τον 23χρονο Αλβανό μέσω ενός τρίτου φίλου τους προκειμένου να προμηθευτούν ινδική κάνναβη.

«Ο Θωμάς είχε μαζέψει “ρεφενέ” τα χρήματα, αλλά ο Αλβανός δεν είχε φέρει τα ναρκωτικά. Τότε είπαμε στον φίλο μας που μας είχε φέρει σε επαφή να πάρει τον Τζουλιάνι και να παρέμβει για να τα φέρει», λέει χαρακτηριστικά.

Αφού ο «μεσολαβητής» επικοινώνησε με τον 23χρονο Αλβανό, λίγο αργότερα ο Θωμάς δέχθηκε τηλεφώνημα από εκείνον: «Το σήκωσα εγώ το τηλέφωνο του Θωμά. Ήταν ο Τζουλιάνι, που άρχισε να φωνάζει. Μάλλον δεν κατάλαβε ότι δεν είμαι ο Θωμάς. Ρώτησε “πού είσαι;”, δεν πέρασε όμως πολύ ώρα και τον είδαμε στην πλατεία. Hταν ήδη εκεί όταν πήρε τηλέφωνο».

Στη συνέχεια ακολούθησε ο λεκτικός διαπληκτισμός και η επίθεση των τριών Αλβανών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου, και η απόπειρα σε βάρος δύο ακόμη φίλων του. 

Από τις επικοινωνίες και τις αναγνωρίσεις φίλων του θύματος, οι αστυνομικοί έφθασαν στην ταυτοποίηση του 23χρονου δράστη και των δύο αδερφών ομοεθνών συνεργών του, οι οποίοι όμως φρόντισαν τις επόμενες ώρες να διαφύγουν στην Αλβανία. Ο 23χρονος δολοφόνος φρόντισε πριν φύγει παράνομα στη χώρα του να σβήσει τα ηλεκτρονικά του ίχνη και να απενεργοποιήσει τα προφίλ του στο Facebook και τα υπόλοιπα social media, για να καθυστερήσει τον εντοπισμό του. 

Η αναζήτηση του 23χρονου συνεχίστηκε χωρίς αποτέλεσμα, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν κάποια ξαφνικά ταξίδια μελών της οικογένειάς του στην Αλβανία, κάτι που τους οδηγεί στην εκτίμηση πως και εκείνος πέρασε παράνομα τα σύνορα και βρέθηκε στη γειτονική χώρα.

Αγανάκτηση από την πλευρά της οικογένειας

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του θύματος, καταγγέλλει πως παρότι τα στοιχεία του δράστη και των συνεργών του ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή, οι δύο τελευταία κατόρθωσαν να φύγουν με τα ονοματεπώνυμά τους, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, από το Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του θύματος εμφανίζεται αγανακτισμένη με την αστυνομική εκδοχή πως δήθεν αιτία του εγκλήματος ήταν η προμήθεια ναρκωτικών και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.  iefimerida.gr