Έξαλλος ο Καμμένος με τον Ερντογάν, οργή στην Τουρκία για τον χαρακτηρισμό «σουλτάνος» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Έξαλλος ο Καμμένος με τον Ερντογάν, οργή στην Τουρκία για τον χαρακτηρισμό «σουλτάνος»

Έξαλλος ο Καμμένος με τον Ερντογάν, οργή στην Τουρκία για τον χαρακτηρισμό «σουλτάνος»«Πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα. Το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για «σουλτάνο», ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε έξαλλος, ενώ η Τουρκία οργισμένη με την Αθήνα.

Την εκτίμηση πως η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν ένα προσχεδιασμένο γεγονός για να χρησιμοποιηθεί πολιτικά εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση για τη διάρκεια της κράτησής τους στην Τουρκία, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «σε μια χώρα όπου η δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές σουλτάνου, η κράτηση μπορεί να διαρκέσει από ένα μήνα έως και 15 χρόνια».

Ο κ. Καμμένος απέκλεισε ισχυρισμούς ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επιστροφή των 8 Τούρκων. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται παρά τη θέλησή τους, είναι τελείως διαφορετικό γεγονός από τους οκτώ Τούρκους που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα και λένε «προστατέψτε μας, μη μας σκοτώσουν».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους και για το ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου». «Εμείς είμαστε σοβαροί, εάν όμως παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε όπως πρέπει. Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης, όπως αυτό που θέλουν να το δημιουργήσουν. Χωρίς να υποχωρούμε των δικών μας θέσεων», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, και κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό σχόλιο του Μαξίμου για τον Ερντογάν, ο κ. Καμμένος ταυτίστηκε με το περιεχόμενο και την ουσία του.

Σημειώνεται πως η Τουρκία πραγματοποίησε σειρά προκλήσεων το Σαββατοκύριακο που πέρασε με σειρά εμφανίσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε ισλαμικό χαιρετισμό μέσα από την Αγιά Σοφιά και μετά ντύθηκε στρατιωτικά για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι είχε υποσχεθεί να δώσει τους Τούρκους στρατιωτικούς σε 15 ημέρες.

«Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο. Τότε ο Τσίπρας μου είχε πει ότι "σε 10 – 15 μέρες θα το κανονίσω". Πέρασαν μήνες και χρόνια και ακόμη να το κανονίσει. Και τώρα ψάχνουν να τους προστατεύσουν», ανέφερε.

Πυρά κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε τη Δευτέρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Μαξίμου που ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου το ποίο έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο».

Οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι ελληνικές Αρχές «ρίχνουν το επίπεδο», αναφέρει σε οργισμένη ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Κατηγορεί την Ελλάδα ότι επικαλείται το Κράτος Δικαίου όποτε τη συμφέρει και εφαρμόζει τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων κατά το δοκούν.

Προσάπτει δε στην κυβέρνηση και έλλειψη υπευθυνότητας, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ότι οι επισημάνσεις αυτές δεν συνάδουν με την υπευθυνότητα που οφείλει να δείχνει μια κυβέρνηση».

«Η ρητορική που χρησιμοποιείται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, η οποία εκδόθηκε χθες 1η Απριλίου, και αφορά τους δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται επί του παρόντος για παράνομη διέλευση των συνόρων μας, καταδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να ρίχνουν όλο και περισσότερο το επίπεδο του λόγου εναντίον της Τουρκίας.»

Αυτές οι επισημάνσεις οι οποίες δεν συνάδουν με την υπευθυνότητα που οφείλει να δείχνει μια κυβέρνηση, προκαλούν μεγάλη ανησυχία.»

Όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της η Ελλάδα επικαλείται το Κράτος Δικαίου. Αντιθέτως, όταν δεν την συμφέρει, η Ελλάδα δεν έχει ενδοιασμούς να το αγνοήσει εντελώς, ακόμη και μη εφαρμόζοντας αποφάσεις των Διεθνών Δικαστηρίων. Η πρόσφατη ιστορία το αποδεικνύει». newsbeast.gr