Δημοσκόπηση - «βόμβα»: Εκπλήξεις και ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Δημοσκόπηση - «βόμβα»: Εκπλήξεις και ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό

Δημοσκόπηση - «βόμβα»: Εκπλήξεις και ανατροπές στο πολιτικό σκηνικόΑνατροπές στο πολιτικό σκηνικό - Τι αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση - Ποιο κόμμα προηγείται – Πόσο έχει μειωθεί η «ψαλίδα» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας - Ποια κόμματα μένουν εκτός Βουλής - Πρώτο κόμμα… οι αναποφάσιστοι

Ανατροπές και εκπλήξεις «κρύβει» νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, Μεγάλη Τρίτη (03/04/2018). Συγκεκριμένα, η έρευνα της εταιρείας Κάπα Research που δημοσιεύει το «Έθνος» δείχνει ότι αυξάνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 4,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Θολό τοπίο στο εκλογικό σώμα
Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι βάσει της δημοσκόπησης μεγάλος «νικητής» αναδεικνύονται οι αναποφάσιστοι, κάτι που αποδεικνύει πως το εκλογικό σώμα είναι μία… κινούμενη άμμος.

Βασικός παράγοντας της ρευστότητας η άρνηση του ενός τετάρτου ερωτηθέντων (24%) να δηλώσει τι θα ψηφίσει. Αυτό δείχνει πως μία μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος αποστασιοποιείται από πολιτικό σύστημα.

Κλείνει την «ψαλίδα» στο 4,4% ο ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια στιγμή, το άθροισμα που συγκεντρώνουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μικρότερο του 40%. Όσο αφορά τη διαφορά τους, καταγράφεται στο 4,4%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται συγκεντρώνοντας στην πρόθεση ψήφου 21,6% έναντι 17,% του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη συνεχή μείωση της ψαλίδας που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.

Την ίδια στιγμή καταγράφεται πολυδιάσπαση των ψήφων σε μικρότερους σχηματισμούς.

Οι ερωτώμενοι είναι προβληματισμένοι για την εικόνα και την κατάσταση της χώρας στις επόμενες δεκαετίες, αν και ένα σημαντικό ποσοστό (38%), που πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα, μπορεί να θεωρηθεί ακτίδα αισιοδοξίας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης η πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ 17,2%

Νέα Δημοκρατία 21,6%

Κίνημα Αλλαγής 7,8%

Χρυσή Αυγή 7,8%

ΚΚΕ 6,3%

ΑΝ.ΕΛΛ. 2,5%

Εν. Κεντρώων 2,3%

Λαϊκή Ενότητα 1,5%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%

Εθν. Ενότητα ΛΑΟΣ 1,4%

Πλεύση Ελευθερίας 1,4%

Ελληνική Λύση 1,7%

Μέρα 25 1,2%

Άλλο 2,1%

Ακυρο Λευκό 2,2%

Αναποφάσιστοι 13,7%

Δεν θα ψηφίσουν 8,1%

Η έρευνα έγινε σε 13 περιφέρειες της χώρας και σε δείγμα μεγαλύτερο των 8.000 ανθρώπων.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Ως προς το ερώτημα «ποιον κρίνετε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», το 28,5% των ερωτώμενων απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 22,5% τον Αλέξη Τσίπρα. newsbomb.gr