Πώς θα υπολογιστεί η σύνταξη της συζύγου του αδικοχαμένου πιλότου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Πώς θα υπολογιστεί η σύνταξη της συζύγου του αδικοχαμένου πιλότου

H σύζυγος του άτυχου σμηναγού που χάθηκε στο Αιγαίου δεν θα λάβει σύνταξη χηρείας σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου,καθώς ανήκει στις κατηγορίες που εξαιρούνται των συγκεκριμένων διατάξεων.

Με ρητή διάταξη της παραγράφου 3 του 4 εξαιρούνται του συνόλου των διατάξεων του νόμου 4387/2016 (συνεπώς και εκείνες του άρθρου 12 που αναφέρονται στη σύνταξη λόγω θανάτου) πρόσωπα που «δικαιούνται σύνταξη λόγω ανικανότητας ή λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.δ. 169/2007, σε συνδυασμό και με αυτές του Π.δ. 168/2007. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής έχουν εφαρμογή και για τα πρόσωπα στα οποία μεταβιβάστηκε ή μεταβιβάζεται η σύνταξη των υπαγόμενων σε αυτές προσώπων».

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα λάβει το 50 % της σύνταξης του θανόντος ,όπως ισχύει με τον νόμο Κατρούγκαλου, ενώ η σύνταξή δεν θα υπολογιστεί σύμφωνα με τον σημερινό βαθμό του σμηναγού αλλά με τον βαθμό του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, όπως προβλέπεται για τους βιαίως πεσόντες.

Από 10% της σύνταξης θα λάβει και κάθε ένα από τα δύο παιδιά του.

Πηγή: enikonomia.gr