Οι αποκαλύψεις του Βογιατζή για τη συμμετοχή του στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Οι αποκαλύψεις του Βογιατζή για τη συμμετοχή του στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Ο ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής που συμμετείχε στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ» μίλησε για γνωστά και άγνωστα περιστατικά από τα γυρίσματα αλλά και σκηνικά με τους πρωταγωνιστές.

«Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ είναι από τις καλύτερες δουλειές που έχω κάνει. Δεν νομίζω ότι μπορεί να ξαναγίνει τέτοιου είδους ταινία. Ήτανε όλα πραγματικά. Και τα χτισίματα και τα ρούχα και οι άνθρωποι. Και ήταν η πρώτη φορά που κάποιος μπόρεσε να βάλει 50 σταρ όλους μαζί.

Ο Τζεφιρέλι σχεδίαζε κάθε σκηνή το βράδυ και αν τις δεις μοιάζουν με κάδρα του Da Vinci. Ήταν πολύ λεπτομερής δουλειά. Ο Ρόμπερτ Πάουελ ήταν καταπληκτικός. Όταν τον είδα στην Cinecitta ήταν με κόκκινα σγουρά μαλλιά, με κάτι γυαλάκια… πού να φανταστώ… Και τον ρωτάω τον Τζεφιρέλι: "Αυτός παίζει τον Χριστό;" Λέει "ναι". Και θα δεις. Μετά τον ντύσανε, του βάλανε τα μαλλιά, το μούσι και βγαίνει από το στούντιο και έμεινα. Νόμιζα ότι έβλεπα τον Χριστό» είπε και συνέχισε:

«Επειδή δεν βλέπει καλά με τα γυαλιά, έχει ένα βλέμμα που δεν ανοιγοκλείνει ποτέ τα μάτια του. Για αυτό τον πήρε ο Τζεφιρέλι. Μου λέει: "Εγώ τον πήρα όταν είδα ότι δεν έβλεπε"».

Στη συνέχεια της ίδια συνέντευξης ο Γιώργος Βογιατζής είπε: «Μπήκα στο κλίμα της θρησκείας λόγω της κατάστασης σε σημείο που άρχισα να έχω παραισθήσεις. Από τότε άρχισε να μου κάνει πλάκα ο Τζεφιρέλι. Πριν κάνει γυρίσματα για την σταύρωση έλεγε: "Για ρωτήστε τον Γιώργο, τι καιρό θα κάνει αύριο"».

Δείτε το βίντεο με όσα είπε ο Γιώργος Βογιατζής στην εκπομπή «Ελένη»: