Γιατρός αρνήθηκε το «φακελάκι» συνταξιούχου στο Αιγινήτειο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Γιατρός αρνήθηκε το «φακελάκι» συνταξιούχου στο Αιγινήτειο

«Γιατρέ πάρτε τα χρήματα δεν μας βλέπει κανείς», είπε ο ηλικιωμένος, ο γιατρός όμως, δεν έδειξε διάθεση να πάρει τα χρήματα.

Παράδειγμα ανθρωπιάς και ευαισθησίας είναι ένας γιατρός στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο που αρνήθηκε το δώρο ενός ασθενή ο οποίος του πρόσφερε σχεδόν ολόκληρη την πετσοκομένη σύνταξή του, μόνο και μόνο επειδή τον εξυπηρέτησε.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας στα Επείγοντα του Αιγινήτειου Νοσοκομείου όταν ένας ασθενής ηλικίας 65-70 χρόνων που είχε έρθει εσπευσμένα από το Αγρίνιο θέλησε να δει άμεσα έναν γιατρό διότι ένοιωθε αδιαθεσία, εξηγώντας στους υπαλλήλους της γραμματείας ότι ένοιωθε ιδιαίτερα αγχωμένος και ψυχολογικά πεσμένος εξαιτίας διάφορων προσωπικών θεμάτων που τον απασχολούσαν.

Ο ασθενής είπε στους γιατρούς που τον εξέτασαν ότι πάσχει από κατάθλιψη που προήλθε εξαιτίας του χωρισμού του από την σύζυγο του, πριν από είκοσι ολόκληρα χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα άγχους λόγω περικοπής του ΕΚΑΣ από τα 600 ευρώ στα 400 ευρώ με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει και θέμα διαβίωσης.
Ο ασθενής είπε ακόμη στον γιατρό ότι τα τελευταία χρόνια ζει μόνος στο σπίτι του στο Αγρίνιο χωρίς καμία φροντίδα και πως δεν μπορούσε να προσέχει πια ούτε τον εαυτό του. Μάλιστα τον ενημέρωσε ότι του είχε συνταγογραφηθεί από άλλον γιατρό φαρμακευτική αγωγή που του προκαλούσε πονοκεφάλους και κεφαλαλγίες που ήταν έντονες τις βραδινές ώρες με αποτέλεσμα να του προκαλούν αϋπνία.

Ο γιατρός, αφού τον άκουσε με προσοχή, προσπάθησε να τον καθησυχάσει λέγοντας του τι πρέπει να κάνει από δω και στο εξής για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Τότε ο ασθενής θέλησε να τον ευχαριστήσει. Όχι μόνο με λόγια αλλά προσφέροντας του χρήματα, τα οποία είχε μέσα στο πορτοφόλι του για αυτό το σκοπό.

Ο γιατρός αιφνιδιάστηκε καθώς είδε τον ηλικιωμένο άντρα να βγάζει 300 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και να τα ακουμπά στο γραφείο του ιατρείου, θέλοντας με αυτό το τρόπο να τον ευχαριστήσει. Αντέδρασε ωστόσο έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα και προέβη σε μια κίνηση που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, ειδικά στα δημόσια νοσοκομεία.
«Πάρτε τα πίσω, εγώ δεν παίρνω λεφτά από ασθενείς, πληρώνομαι για τις υπηρεσίες μου από το κράτος» είπε στον ασθενή ο οποίος ωστόσο επέμενε να του δώσει τα χρήματα ως δώρο.

«Γιατρέ πάρτε τα χρήματα δεν μας βλέπει κανείς» θα του πει.

Ο γιατρός όμως δεν έδειξε διάθεση να πάρει τα χρήματα εξηγώντας στον ηλικιωμένο πως εκείνος είναι που τα έχει περισσότερη ανάγκη.

Τελικά ο ασθενής έβαλε τα χρήματα πίσω στο πορτοφόλι του και για πολλοστή φορά ευχαρίστησε τον γιατρό που δέχθηκε να τον εξυπηρετήσει άμεσα.

Το περιστατικό δεν έμεινε κρυφό και έτσι οι συνάδελφοι του γιατρού του έδωσαν συγχαρητήρια για τον αλτρουισμό που επέδειξε σε χαλεπούς από οικονομικής πλευράς καιρούς και εδώ που τα λέμε η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος γιατρός αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Μιλώντας μαζί του, ο γιατρός ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.