Ανατροπή – θρίλερ στο φονικό στη Λευκωσία - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ανατροπή – θρίλερ στο φονικό στη Λευκωσία

Άφαντο έξι μέρες μετά το φονικό όπλο της διπλής δολοφονίας στη Λευκωσία...
- Αλλάζουν τα δεδομένα μετά την αποκάλυψη πως τα δυο θύματα δολοφονήθηκαν σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού τους
- Αρχικά ήταν γνωστό πως ο 60χρονος καθηγητής και η σύζυγος του δέχτηκαν επίθεση μέσα στην κρεββατοκάμαρά τους
- Δεν έχει καταθέσει ακόμα ο 15χρονος γιος του ζευγαριού ούτε και η αδερφή της 59χρονης!
- Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου

Ανατρέπονται όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τη διπλή δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Σεργίου στη Λευκωσία. Σήμερα (24.04.2018), λίγες ώρες πριν το ζευγάρι οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, έρχεται στο φως η πληροφορία πως το φονικό δεν έγινε στην κρεββατοκάμαρα, αλλά σε δυο διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού τους!

Τις πληροφορίες που ανατρέπουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα φέρνει στο φως δημοσίευμα της Καθημερινής Κύπρου. Και μάλιστα έξι μέρες μετά τη διπλή δολοφονία και ενώ το όπλο του εγκλήματος, πιθανότατα μαχαίρι, παραμένει άφαντο και δεν αποκλείεται να έχει καταλήξει στα… σκουπίδια!

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το έγκλημα στη Λευκωσία δεν διαπράχθηκε στον ίδιο χώρο. Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό (σ.σ. και η αστυνομία ουδέποτε το αμφισβήτησε) πως το ζευγάρι δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση στην κρεββατοκάμαρά του, ενώ τα δυο θύματα κοιμούνταν.

Τα πάνω – κάτω για το έγκλημα στη Λευκωσία
Σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου, όμως, από τις έρευνες προκύπτει πως τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι. Παραμένει η εκτίμηση πως ο δράστης ή οι δράστες μπήκαν στο σπίτι χωρίς να υπάρξει παραβίαση. Και κυρίως χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα θύματά τους.

Η διαφοροποίηση έχει να κάνει με το που δέχτηκαν τα θύματα την επίθεση. Η Ντίνα Σεργίου δολοφονήθηκε στο υπνοδωμάτιο του ζεύγους. Όμως στο δωμάτιο τη στιγμή της επίθεσης φαίνεται πως δεν βρισκόταν ο σύζυγός της! Ο άτυχος 60χρονος μαθηματικός, όταν η γυναίκα του δεχόταν την επίθεση, βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού. Φέρεται να είχε αποκοιμηθεί στον καναπέ του σαλονιού.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου ξύπνησε από κάποιον θόρυβο που προερχόταν από τον πρώτο όροφο της μονοκατοικίας. Εκεί όπου βρίσκεται η κρεββατοκάμαρα. Σηκώθηκε και ξεκίνησε να ανέβει στον πρώτο όροφο για να δει τι συμβαίνει. Ενώ ανέβαινε τις σκάλες, όμως, φαίνεται να τον αιφνιδίασε ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι. Φέρονται να τον έσπρωξαν με αποτέλεσμα να πέσει και να βρεθεί στο ισόγειο! Εκεί ήταν που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση και εκεί, λένε οι ίδιες πληροφορίες, τον βρήκαν οι ανακριτές όταν έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος!

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, αρνήθηκε να σχολιάσει την αποκάλυψη της Καθημερινής. Όπως και δημοσίευμα του Πολίτη σύμφωνα με το οποίο ο 60χρονος είχε βρεθεί κάτω από το κρεββάτι.

Η κατάθεση του 15χρονου
Νέο «όχι» από τη Νομική Υπηρεσία στους ανακριτές για να πάρουν ολοκληρωμένη κατάθεση από τον 15χρονο γιο του ζεύγους. Το υιοθετημένο αγόρι είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας και στην πρώτη του κατάθεση είχε υποστηρίξει πως είδε τους δυο κουκουλοφόρους, που του μίλησαν στα κυπριακά και τον κλείδωσαν σε αποθήκη, λέγοντας του πως δεν θα του έκαναν κακό και πως έψαχναν τα λεφτά.

Αρχικά, οι ανακριτές ενημέρωσαν την εισαγγελέα της Δημοκρατίας Ελένη Κλεόπα και μετά τον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Ο δεύτερος αναρωτήθηκε γιατί δεν έχουν ληφθεί καταθέσεις από συναδέλφους των θυμάτων ή συμμαθητές του 15χρονου. Και διερωτήθηκε πως μπορεί να κληθεί να καταθέσει ο γιος των θυμάτων ενώ δεν έχουν πλήρη εικόνα από το περιβάλλον (οικογενειακό και επαγγελματικό) των θυμάτων.

Επίσης, δεν έχει ληφθεί ακόμα, έξι μέρες μετά το φονικό, κατάθεση από τη θεία του 15χρονου. Ούτε έχει υπάρξει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τόσο για τα θύματα όσο και για τον γιο τους, ώστε να διαπιστωθεί αν δέχονταν απειλές κάποιος από τους τρεις!

«Βοήθεια» από τη Βρετανία
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΡΙΚ, τις επόμενες ώρες θα φτάσει στη Λευκωσία δικαστικός ψυχολόγος της Scotland Yard. Στόχος να βοηθήσει, μέσω της εμπειρίας του, στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος.

Οι αρχές περιμένουν επίσης τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις.