Κιλκίς: Δεν επέτρεψαν να ταφεί μοναχή που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο τροχαίο – Η άρνηση που προκαλεί θύελλα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Κιλκίς: Δεν επέτρεψαν να ταφεί μοναχή που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο τροχαίο – Η άρνηση που προκαλεί θύελλα

Το τροχαίο δυστύχημα είχε γίνει πριν από λίγες μέρες κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια. Οι 4 γυναίκες πήγαιναν σε οδοντίατρο...

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους. Σύμφωνα με πληροφορίες και έγγραφα δεν επετράπη η ταφή της μοναχής Δήμητρας, μίας εκ των θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε πριν από μερικές κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια, στη Μονή της μετανοίας της στην περιοχή της Καρδίτσας.

Όσο και να ακούγεται απίστευτο η Ηγουμένη της Μονής (προφανώς κατ’ εντολή του οικείου Μητροπολίτη) απαγόρευσε προφορικά και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις να ταφεί η αδικοχαμένη μοναχή στο κοιμητήριο της Μονής, όπου ήταν εγγεγραμμένη και μάλιστα ήταν διορισμένη και στο Ηγουμενοσυμβούλιο αυτής. Τελικά τάφηκε σε άλλο μοναστήρι στην περιοχή της Θήβας.

Είναι πραγματικά αδιανόητο, επισημαίνουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, άνθρωποι της αγάπης να φέρονται με αυτόν τον τρόπο σε έναν νεκρό και μάλιστα θύμα ενός τραγικού τροχαίου. Όποια και αν είναι η αιτία μιας τέτοιας ακραίας συμπεριφοράς, όποια και αν ήταν αυτά που τους χώριζαν εν ζωή, τα πάντα οφείλουν να παραμεριστούν μπροστά στον θάνατο.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολιάζουν πως μια οφειλόμενη εξήγηση από την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων είναι αναγκαία. Τέτοιες συμπεριφορές σκανδαλίζουν και διώχνουν τον κόσμο από την Εκκλησία.

Τα σχετικά έγγραφα της Μητρόπολης
Πήγαιναν στα Σκόπια για οδοντίατρο

Οι τέσσερις γυναίκες που επέβαιναν στο ΙΧ είχαν ξεκινήσει από την Αριδαία, με σκοπό να επισκεφτούν οδοντίατρο. Κι αυτό γιατί, το κόστος της επίσκεψης στη γειτονική χώρα είναι πολύ χαμηλότερο. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι άτυχες γυναίκες ήταν ιδιαίτερα αγαπητές και δραστήριες στην πόλη τους. Κάτοικοι της περιοχής λένε, ότι ο δρόμος που έγινε το δυστύχημα, είναι ιδαιίτερα επικίνδυνος.